20 Eylül 2016 Salı

Kenton Ön Pişirilmiş Kuru Fasulye Unu İle Anne Keki

Merhabalar canlarım,


Türk mutfağının  içerisinde vazgeçilmez gıda maddeleri arasında her zaman yer  bulan bakliyat ve bakliyat  çeşitleri,  son zamanlarda dünyanın bir çok ülkesinde sağlık ve gıda ile ilgili beslenme uzmanları tarafından yapılan çalışmalarla; bakliyatın, hem beslenmemiz hem de vücut sağlığımız açısından ne kadar önemli ve gerekli bir besin grubu olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.
İçerisinde  ihtiva ettiği lif bakımından son derece zengin bir yapısı olan bakliyatın, bağırsak hareketlerini düzenlediği, tokluk hissi verdiği için rahat bir  mide düzeni ile de zayıflama diyetlerinde kullanılması gerektiği ifade ediliyor.
Yıllardır güvenle ürünlerini kulladığımız Kenton yaptığı araştırmalar sonucunda bizim hayatımızı kolaylaştıracak yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Son geliştirilen ürünlerden biri de ön pişirilmiş bakliyat unları.
Kenton ön pişirilmiş kuru fasulye unu, İç Anadolu bölgesinde yetişen Dermason fasulyenin tüm besleyici özellikleri korunarak haşlama, kurutma ve öğütme aşamaları ile üretilmektedir. Kenton ön pişirilmiş kuru fasulye ununu tekrar kaynatma ve ezme işlemi gerektirmeden tüm çorbalara katabilir ve köftelerde kullanabilirsiniz. Ayrıca salata ve makarna soslarına ekleyebilir, kek ve kurabiye gibi birçok un gerektiren tarife lezzet ve besleyicilik katmak için kullanabilirsiniz. 






Ön pişirilmiş bakliyat unlarından bana ulaşan kuru fasulye unu idi. Ayrıca nohut unu ve mercimek unu da mevcut. Yapılarında gluten içermemeleri de özellikle gluten hassasiyeti olanlar için çok iyi bir seçenek. Bakliyat sevmeyen çocuklarımıza pratik bir şekilde bakliyat yedirmenin en kolay yolu diye düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde ön pişirilmiş kuru fasulye unu ile hazırladığım nefisssss lezzetleri sizlere buradan paylaşacağım. Takipte kalınnnn :)

Ben ön pişirilmiş kuru fasulye unu ile ilk olarak nefis bir anne keki hazırladım. Ön pişirilmiş kuru fasulye unu kekin içinde hiç fark edilmiyor. Ev halkına hiç belli etmeden hazırlayıp ikram ettim. Tek kelimeyle bayıldılar. Kızım bile iki porsiyon kek yedi. Sizler de sevdiklerinize böyle besleyici ve sağlıklı lezzetler hazırlayabilirsiniz.

Haydi şimdi ön pişirilmiş kuru fasulye unu ile anne keki tarifime bir göz atalım,











Malzemeler :
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kuru fasulye unu
  • 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için,
  • Pudra şekeri


Yapılışı :

Oda ısısında olan yumurtaları geniş bir kabın içine alalım. Mikser ile çırpmaya başlayalım. Toz şekeri de ekleyip şeker iyice eriyinceye kadar çırpmaya devam edelim. Toz şekerle yumurta krema kıvamına gelmeli. Süt ve sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam edelim. Elediğimiz un, kuru fasulye unu, kabartma tozu ve vanilyayı yavaş yavaş karışıma ekleyelim. Homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpalım. En son cevizi ekleyip spatula ile karıştırıp kekimizi yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza alalım. 180 C önceden ısıtılmış fırında ilk 20 dk geçtikten sonra 150 C düşürerek pişirelim. Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra pudra şekeri serpip servis edelim.

Afiyetler olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...