Yeni yılın ilk tarifi taptatlı bir kek olsun dedim. Ve bu nefis mandalinalı kek tarifi ile geldim karşınıza. Sünger gibi bir yapısı var. Mandalinalar ise kekin lezzetini ikiye katladı. Mandalinalar hala pazarlarda varken mutlaka deneyin derim. Deneyince bana hak vereceksiniz :))
Haydi hep birlikte mandalinalı kek tarifimize geçelim,
Malzemeler :
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı mandalina suyu
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için,
- 1 adet mandalina
Yapılışı :
Oda ısısında olan yumurtaları toz şeker ile köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Ilık olan süt ile mandalina suyunu önceden karıştıralım. Ve yumurtalı karışıma öyle ekleyelim. Sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edelim. Diğer tarafta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyelim. Yavaş yavaş karışıma ekleyelim. Spatula ile homojen bir kıvama gelmesini sağlayalım. Yağladığımız ve unladığımız kek kalıbımıza kekimizi alalım. Mandalinamızı soyup dilimleyelim. Altta kalan tarafını una batırıp kekimizin üzerine yerleştirelim. Önce 180 C fırında 20 dk, daha sonra 150 C kekimizi pişirelim. Kekimizi kürdan testi ile kontrol edelim. Ve enfes mandalinalı kekimizi ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis edelim.
Afiyetler Olsun :))
Çok güzel görünüyor... Emeğinize sağlık... Sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum. Sevgiler :)
SilEllerine saglık canım.Hemen denenecektir.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum canım ablam. İnşallah dener ve beğenirsin. Sevgiler kucak dolusu :))
SilEllerine sağlık harika görünüyor..
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Sevgiler :))
SilSüper olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Çiğdem ablacım. Sevgiler,
Sil