TuzBİBER Dergisi Şubat 2017 sayısı için hazırladığım bir salata tarifi ile merhaba demek istedim sizlere bugün. Pancarın faydaları saymakla bitmiyor. Bu kadar faydalı bir sebzeyi bol bol tüketmek gerektiğini düşünüyorum. Bildiğiniz pancar salatalarından farklı bir tarifim var sizlere. Davet sofralarında masanızda şıklık yaratacak, sunumu ile misafirlerinizi hayran bırakacak. Mutlaka deneyin, emin olun bayılacaksınız.
Haydi hep birlikte labneli pancar salatamın tarifine bir göz atalım,
Malzemeler :
- 3 adet orta boy pancar
- 3 çorba kaşığı labne peyniri
- 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Toz nane
- Tuz
Süslemek için,
- Maydanoz yaprakları
Yapılışı :
Pancarlarımızı soyup bütün olarak çok fazla yumuşatmadan haşlayalım. Haşlanan pancarları enine 1 cm kalınlığında dilimleyelim. Diğer tarafta labne, süzme yoğurt, rende sarımsak, toz nane ve tuzu karıştıralım. Pancarlarımızı servis tabağına alalım. Sıkma poşetin ucuna yıldız uç takıp labne ve yoğurt karışımımızı dolduralım. Ve pancarların üzerine şekil vererek sıkalım. Maydanoz yaprakları ile süslediğimiz labneli pancar salatamız artık servise hazır.
Afiyetler Olsun...:)))
Not :
Eğer salatamızı hemen servis etmeyeceksek buzdolabında bekletip servis zamanı buzdolabından çıkarıp servis edelim. Aksi takdirde labneli sosumuz sulanmaya başlıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder