Enginarı sevmeyen var mıdır bilmiyorum ama bizim ev halkı bayılıyor. Hep yaptığım enginar yemeğini bir türlü fotoğraflayamamıştım. Bazen öyle oluyor hadi bir daha ki sefere deyip deyip fotoğraf çekemiyoruz. Yemek bloggerlarının en büyük derdi bence bu. Tabağın başında heyecanla bekleyen gözler...:)) Hal böyle olunca bazen fotoğraf işi zorlaşıyor gerçekten. En büyük sıkıntımız bu olsun öyle değil mi. Umarım dener ve beğenirsiniz diyorum ve hemen tarifime geçiyorum.
Malzemeler :
- 4 adet çanak enginar
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet havuç
- 1 orta boy soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 1/2 limonun suyu
- Tuz
- Değirmen beyaz biber
Yapılışı :
Soğanı yemeklik doğrayalım. Havucu ve patatesi küp küp doğrayalım. Yayvan bir tencerenin içine zeytinyağı ve soğanı alalım. Biraz kavurduktan sonra havucu ve patatesi ekleyelim. Unu da ekleyip bir iki çevirdikten sonra çanak enginarları, tuzu, değirmen beyaz biberi ve az miktarda suyunu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatalım. Yemeği arada da bir kontrol edelim su eklemek gerekirse takviye edelim. Sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar yemeğimizi pişirelim. Ve enfes zeytinyağlı enginarımız servise hazır. İster sıcak, isterseniz de soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyetler Olsun...:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder