Avokado, yeşil kabuklu ve iri çekirdekli tropikal bir meyvedir. Avakado’yu hemen tüketmek istiyorsak yumuşak olanını tercih etmeliyiz. Aldığımız avokado yumuşak değil ise oda sıcaklığında gazete kağıdının içinde bir iki gün beklettiğimiz de yumuşadığını görürüz. Yumuşatma sürecini hızlandırmak istiyorsak, avokadoyu muz ile birlikte gazete kağıdının içinde bekletmek iyi sonuç verecektir.
Avokado’nun faydaları:
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
- Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir.
- Yaşlanmayı geciktirir ve hücre yenilenmesine yardımcı olur.
- Yüksek oranda karbonhidrat, protein ve mineral içerir.
Evet bu kısa ön bilgiden sonra geçelim avokado sosumuzun tarifine,
Malzemeler :
- 1 adet avokado
- 3 -4 çorba kaşığısüzme yoğurt
- Yarım limonun suyu
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı :
Avokadoyu soyalım, çekirdeğini çıkartalım. Avokadoyu bir kabın içine alalım ve çatalla ezelim. Üzerine yoğurdu, rendelediğimiz sarımsakları, limon suyunu ve tuzu ilave edip karıştıralım. Püre haline gelen sosumuz artık servise hazır.
Afiyet Olsun...
Not :
İsterseniz nane, pul biber, mayonez ve kekikle karıştırıp dip sos da yapabilirsiniz.
Avakadoyu salata gibi denediniz mi?Çok lezzetli
YanıtlaSiloluyor.Avakadoyu küp şeklinde doğrayın,maydanoz,taze sogan ekleyin.Birkac sarımsağı iyice ezip icine zeytinyağı ve limon suyu ekleyin.İyice karıştırıp avacadonun uzerine dokün ve harmanlayın.Bayılacağınız lezzette bir iştah acıcı salata oluyor,tavsiye ederim..
Merhabalar,
SilSizin tarif ettiğiniz şekilde hiç yapmadım. Mutlaka deniycem. Sevgilerimle,