11 Ocak 2013 Cuma

Bulgur Köftesi

Soğuk ve yağmurlu bir cuma günüden herkese merhaba,

Biz bulgur köftesini çok seviyoruz. Benim buzluğumda her zaman bulgur köftem olur. Çorbada, yemeklerde ya da salatada ne yaparsak yapalım tadı müthiş. Tavsiye ediyorum siz de deneyin. Belki de bildiğiniz bir tariftir ama bir de benim sunumumla deneyin diyorum ve geçiyorum tarifime,







Malzemeler :

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
 Sosu için,
  •  Sarımsaklı yoğurt  


 Yapılışı :

Bulgurumuzu bir tencereye alalım. Üzerini iki parmak geçene kadar kaynamış su ilave edip kabartalım. Bulgur kabardıktan sonra un, yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip yoğuralım. Köftemizden minik parçalar alıp elimizle yuvarladıktan sonra un serptiğimiz tepsiye atalım. Tüm malzeme bitene kadar aynı işleme devam edelim. Tepsiyi sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayalım. Kaynamış suyun içinde köftelerimizi haşlayalım. Köfteler suyun yüzüne çıktığında olmuş demektir. Bir kevgir yardımıyla köftelerimizi alalım. İlk sıcaklığı geçen köftelerimizi sarımsaklı yoğurt ile servis edelim.

Afiyet Olsun...










6 yorum:

  1. bir arkadaşımda yemiştim,aynı bu tarif ama,yoğurt sosunun üzerine,sıvıyağda sotelenmiş piyazlık doğranmış soğanlar toz biberle harmanlanıp öylece servis ediliyordu.
    tadı hala damağımdadır.
    :)
    ellerine sağlık canım.
    bir daha ki sefere soğan ile denemeni tavsiye ederim..
    :)
    sevgilerimi bıraktım,yürekten...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ben de bir tanıdığımda yedim ve tadına bayıldım. Tarif önerinizi de deniycem...

      Sevgilerimle,

      Sil
  2. Bu tarif hep denemek isteyip de, hiç deneyemediklerimden... umarım kısa zamanda sizin ölçüleriniz ile yaparım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Serap,
      Denemeni tavsiye ederim çok güzel oluyor...Teşekkürler...Sevgilerimle,

      Sil
  3. Merhaba selda hanim..bu tarifinizi ilk kez misafirlerime yaptim ama beni üzdü:-( 2su bardagi bulguru islattim kabarinca unu yumurtayi ekledim fakat yetmedi cunku 2su bardagi bulgur cook olduu..ben top tutmasi ve ziyan olmasin diye bi yumurta daha ekledim yine olmadi bu sefer olana kadar baya bi un kattim.ama ellerime cok yapisti.zorla top hale getirdim.cok un kattigimdan tadi hamur gibiydi bulgurdan ziyade.normalde siz nasil yapiyorsunuz iki su b.cok olmuyor mu?beni aydinlatirsaniz cok sevinirim lutfen cevaplayin:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zeynep hanım. Ben sizlere tariflerimi paylaşırken deneyip en iyi sonucu aldığım ölçüleri kullanarak veriyorum. Her bulgurun su alma oranı farklı oluyor. Yumurtanın büyüklüğüne göre ölçüler yine değişiyor. Tutmamasının nedeninin bunlar olabileceğini düşünüyorum. Sevgiler,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...