19 Şubat 2013 Salı

Adaçaylı Lahana Sarması

Herkese güzel bir günden merhaba,

Adaçayıyla lahana sarması olur mu demeyin. Öyle de güzel oldu ki tek kelimeyle mükemmel. İnsan, risk almadan tecrübe edinemezmiş bende risk aldım ve denedim. Sonuç mükemmel. Umarım siz de denediğinizde en az benim kadar severek ve beğenerek yersiniz. İşte mükemmel adaçaylı lahana sarmamın tarifi,





Malzemeler :

  • ! adet orta boy lahana
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 kahve fincanı köftelik bulgur
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy domates
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 4 - 5 dal maydanoz
  • 2 dal adaçayı
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Tuz
 
Yapılışı :

Lahanayı yapraklarına ayıralım. Kaynamış suda 2 - 3 dk yumuşayana kadar haşlayalım. Diğer tarafta pirinci ve bulguru geniş bir kabın içine alalım. Üzerine 1 fincan sıcak su döküp kabartalım. Soğanı ve domatesi rendeleyelim. Maydanozu ince ince doğrayalım. Soğan, domates, maydanoz, salça ve baharatları pirinç-bulgur karışımına ilave edelim. En son zeytinyağını ilave edip iyice karıştıralım. Lahana yapraklarını kalın kısımlarını alalım. Lahananın genişliğine göre 2 yada 3 parçaya keselim. Lahana yapraklarının içine pirinçli harçtan alıp saralım. Lahana yapraklarını fazla kalın sarmamaya özen gösterelim. Sarmalar suyun içinde kalması diye sert kısımlarını tencerenin dibine döşeyelim. Tencerenin dibine adaçayını 2 - 3 parçaya bölüp yerleştirelim. Sarmaları fazla gevşek olmayacak şekilde tencereye dizelim. Biber ve domates salçasını biraz sıcak su ile açalım. Sarmaların üzerinden dökelim. Sarmaların üzerine porselen bir tabak kapatıp orta hararetli ocakta sarmalar yumuşayana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun...

6 yorum:

  1. ellerine sağlık..zaten tüm lezzetler böyle deneyerek bulunmuş.bu da hoş bir fikir olmuş.sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bence siz de deneyin hiç pişman olmayacaksınız... Sevgilerimle,

      Sil
  2. bazı lezzetler denemeye değer..
    umarım kısa sürede denerim mevsim geçmeden
    ellerinizesağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Dilek Hanım,
      Eğer adaçayını seviyorsanız mutlaka deneyin derim. Gerçekten tadı müthiş. İnşallah mevsimi geçmeden deneyebilirsiniz. Denediğinizde yorumlarınızı bildirirseniz çok sevinirim.
      Sevgilerimle,

      Sil
  3. Eline sağlık değişik bir lezzet ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hanifeciğim,
      Çok teşekkür ederim. Aynen dediğin gibi çok farklı bir lezzet. Ben zaten değişik şeyler denemeyi çok severim. Denemeni tavsiye ederim.
      Sevgilerimle,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...