21 Mart 2013 Perşembe

Elma Kızartması

Herkese kocaman bir merhaba,

Elmanın her halini severim. Kurabiyelere, tartlara ve turtalara  çok yakışıyor. Elma kızartması hafif,  farklı bir lezzet. Eğer elmalı tatları seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim. Elma kızartması tarifim şöyle,








Malzemeler :

  • 1 adet orta boy elma
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta akı
  • 10 damla Dr. Oetker Rom aroması
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 3 çorba kaşığı un
Kızartmak için,
  • Sıvıyağ


Yapılışı :

Bir kabın içine maden suyunu alalım. Yumurta akı ve rom aromasını ilave ederek karıştıralım. Un, vanilya ve pudra şekerini de ilave edip karıştırmaya devam edelim.  Diğer tarafta elmayı soyalım ve ince halkalar halinde dilimleyelim.  Elmanın çekirdek kısımlarını temizleyelim. Hazırladığımız karışıma elmaları bulayıp kızgın yağda kızartalım.  Sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet Olsun...



Not :
Servis ederken pudra şekeri ve tarçın serpebilirsiniz. Ya da krema ile ikram edebilirsiniz... 

 

9 yorum:

  1. Bu günlerde aynı şeyleri düşünüp aynı şeyleri yapıyoruz. Selda hanımcım. Tanıştığımızda çok iyi arkadaş olacağız diye inanıyorum.. Yani burada başlayan dostluğumuz yüz yüze dahada artacak.. Ellerinize sağlık.. Afiyetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa çok şaşırdım Oya Hanımcım. Ben de tanışmayı çok istiyorum. Hem sizi hem de diğer arkadaşlarımla tanışmayı çok istiyorum. Kardeşim Fatma Damyan bizim ailenin kıdemlisidir. Umarım bir aksilik olmaz Nisan ayındaki toplantıda buluşuruz va tanışırız... Bu arada unuturum diye şimdi söyliyim oğlunuza sınavında başarılar diliyorum. Umarım herşey istediği gibi olur yolu açık olsun....
      Kocaman sevgilerimle,

      Sil
    2. iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Belki toplantıdan bir gün önce tanışırız. Forumda peynir festivali var.. Tüm arkadaşlar 13 nisanda tahminen orada olacaklar.. Sevgiler..

      Sil
    3. Ben teşekkür ederim Oya Hanımcım...Ben belki gelemem peynir festivaline bakalım......Görüşmek üzere sevgiler......:)

      Sil
  2. Elma kızartmasını çok uzun zaman önce yemiştim ve çok sevmiştim. Nedense yapmak aklıma gelmemişti sizde tarifi görene kadar. Çok hoş görünüyor, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Hülya Hanımcım,
      Elma kızartması farklı bir lezzet. Hep alışılageldik tatlılardan farklı. Eğer seviyorsanız yapın derim.
      Sevgilerimle,

      Sil
  3. Çok nefis!! Eline sağlık. Acaba elmaları bu karışıma batırdıktan sonra fırında pişirsek nasıl olur? Bazen fırında elma dilimi yapıyorum ama bu karışıma bulamak hoş olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zehracım,
      Ben bu tarifi hep kızartarak yaptım. Fırında hiç denemedim. Eğer fırında yaparsan benimle de fikrini paylaşırsan çok sevinirim. Sevgilerimle,

      Sil
    2. elınıze sağlık hamur tatlılardan hafıf oluyor

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...