Bu hafta sonu eşim ve kayınvalidemlere bu yemeği hazırladım. Çok ama çok beğendiler. Eğer oğlak eti bulabilme şansınız varsa mutlaka deneyin derim. Ağızda dağılan, lokum gibi, tadına doyulmayan yemeğimin tarifi şöyle,
Malzemeler :
- 500 gr oğlak eti
- 3 - 4 adet orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 1 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 2 - 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı TAT domates salçası
- 1 çorba kaşığı TAT biber salçası
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Dört renk karabiber
- Kimyon
- Tuz
Yapılışı :
Etimizi küp küp doğrayalım ve yıkayalım. Patatesleri soyalım ve küp küp doğrayalım. Etlerimizi düdüklü tenceremizin içine alalım. Üzerine zeytinyağını ilave edip kavuralım. İlk başta bayağı su salıyor. Suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Soğanı irice doğrayalım ve kavrulan etlerimizin üzerine ilave edelim. Domatesleri, biberi ve patatesleri de ilave edip karıştıralım. En son salçaları, baharatları ve tuzu ilave edip, üzerini bir parmak geçecek kadar kaynamış su ilave edelim. Düdüklü tenceremizi kapağını kapatıp 20 - 25 dk. kısık ateşte pişirelim. Ve ağızda dağılan güvecimiz servise hazır. Oğlak güvecimizi mis gibi tereyağı kokan pirinç pilavı eşliğinde servis edelim.
Afiyet Olsun...
Oğlak eti bulabilme şansım çok düşük maalesefki, ellerine sağlık sevgiler :-)
YanıtlaSilMerhaba Neşe Hanım,
SilÇok teşekkür ederim. Bana da kayınvalidem memleketten getirdi. Dediğiniz gibi pek bulunmuyor. Sevgilerimle,
Biz etobur bir aile olduğumuz için oğlak eti deepfrizimde mevcut desem. :) Bu tarifi en kısa zamanda deniycem. Blogunuz çok keyifli. Takibe aldım. Bende sizi beklerim www.prensesmutfagi.blogspot.com Sevgilerimle ;)
YanıtlaSilMerhabalar Prense Mutfağı,
YanıtlaSilAramıza hoşgeldin sefalar getirdin... Ben de kesinlikle tavsiye ediyorum denemelisiniz. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Kocaman Sevgilerimle,