Yine bir REFİKA tarifi ile karşınızdayım. Her zaman olduğu gibi bu tarifi de denedim. Canım REFİKA' cığım ellerine sağlık tarif muhteşem. Antep fıstığının müthiş tadı ve kaymak buluşması. Yaptıktan sonra merakla tadına baktık. Tek kelimeyle bayıldıkkkk... Sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum.
Ve işte tarifi,
Malzemeler :
- 1 adet yufka
- 60 gram kaymak (yaklaşık 1 rulo)
- 3 çorba kaşığı boziç
- 1,5 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı :
Katmerde olmazsa olmaz, Antep’in olgunlaşma öncesi toplanan, boz fıstık içi… Bir adet yufkayı tezgâhta açın, bir buçuk çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Açtığınız yufkayı, erittiğiniz tereyağından bir çorba kaşığı alarak bir fırçayla yağlayın. Sonra 60 gram kaymağı küçük parçalar halinde paylaştırarak, aralıklarla yufkanın üzerine koyun. Bir çorba kaşığı toz şekerden sonra üzerine serpmek için bir tutam ayırın ve kalanını yufkanın üzerine serpin. Son olarak üç çorba kaşığı çekilmiş boziçi de serperek, yufkayı bir zarf gibi kapatın. Bir tavaya, yarım çorba kaşığı tereyağını dökün ve ısınınca katmeri önlü arkalı kızarana kadar pişirin. Servis ederken üzerine biraz daha boziç ve ayırdığınız bir tutam şekeri de serperek, bekletmeden sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.....
Ellerine sağlık Seldacım.. Bende bayıldım bu tarife.. Afiyetler olsun. İzlemeye almayı atlamışım.. onuda yaptım.. Sevgiler... İzmirdenlezzetler....
YanıtlaSilMerhabalar Oya Hanımcım. Bu tarif her zaman yapılacaklar listesinde yerini aldı bile. Siz de deneyin bayılacaksınız. Kocaman sevgilerimle...:)
YanıtlaSilhem bu şekilde hem rulosunu yaptım bende çok güzel oluyor
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor
Çok teşekkür ederim Handecim. Gerçekten denenmesi gereken bir lezzet. Sevgilerimle,
SilAblacım çok güzel görünüyor. Tarifi Refikada seyretmiş, çok beğenmiştim. İlk fırsatta deneyeceğim:))))
YanıtlaSilSevgiler :)
Çok teşekkür ederim tatlım. Refikanın her tarifi gibi bu da müthiş. Tat bir harika. Mutlaka denemelisin. Sevgilerimle...:)
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerinize sağlık muhakkak deneyeceğim.
YanıtlaSilMerhaba İlknurcum. Gerçekten tadı da müthiş. Umarım sen de beğenirsin. Ben bayıldımmm... Sevgilerimle,
YanıtlaSilMerhaba eline sağlık nefis olmuş:) bende takipteyim bloğun çok güzel arzu edersen bana da beklerim sevgiler:)
YanıtlaSilMerhaba Elifcim. Güzel sözlerin için çok ama çok teşekkür ederim. Bloğuma hoş geldin sefalar getirdin. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Kocaman sevgilerimle,
YanıtlaSilEllerine sağlık seldacığım mutlaka deniyeceğim eminim çok lezzetli olmuştur.Sevgiler
YanıtlaSilMerhaba Deryacım,
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim hep söylüyorum yine söyliycem mutlaka denemelisin... Muhteşem bir tat... Kocaman sevgilerimle,
nefis görünüyor gerçekten en sevdiğim tatlılardan ellerinize sağlık. Refika'nın tariflerine bayılıyorum bende :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım. Tadı da müthiş. Ben bayıldım. Refika hayranı olarak her tarifi deniyorum. Bu arada benim kızımın adı da DAMLA...Aramıza hoşgeldinnnn....Sevgilerimle,
YanıtlaSilSelda'cım katmere bayılırım nefis olmuş ellerine sağlık.Hayırlı cumalar,sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Deryacım...Gerçekten müthiş bir lezzet...Hayırlı Cumalar Sevgilerimle,
YanıtlaSilAllahımmm sana geliyorummmm, dedirten bir tatlı olmuşşş, fıstığın girdiği herşeyi severim, resmen ağzımın suyu aktı bakarken, ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilMerhabalar Maifetli Cadı. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Aramıza hoş geldin..Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle...
Silmerhaba yeni üyen yeni blogdaşın . baktımda blogun çok hoş .görüşmek üzere
YanıtlaSilMerhaba canım benim,
SilHoş geldin sefalar getirdin. Görüşmek üzere...:))
Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Oya Hanımcım...Sevgiler,
Silboz içi bulmak zor ama normal antep fıstığı ile mutlaka deniycem
YanıtlaSilBence de mutlaka deneyin müthiş bir lezzet...:)
SilSevgilerimle,