30 Mart 2013 Cumartesi

Portakallı Pasta

Herkese merhaba,

Portakallı tarifleri çok severim. Kışın sonuna doğru yaklaşırken portakaldan pasta yapmamak olmaz diye düşündüm. Buram buram portakal kokan mis gibi bir pastayı yaptım. Uzun yıllardan beri yaptığım ve çok beğendiğimiz pastamın tarifi şöyle,





Malzemeler :

Keki için,

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu


Portakallı krema için,

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • Portakal kabuğu rendesi
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Yapılışı :

Yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım. Elediğimiz unu ve kabartma tozunu da ilave edip iyice karıştıralım. Yuvarlak bir kek kalıbının altını ve kenarlarını yağlayalım. Hamurumuzu kek kalıbına boşaltalım. Her tarafının eşit olmasına özen gösterelim. 180 C fırında pişmeye bırakalım. Diğer tarafta portakal suyunu ve yumurtaları mikserle çırpalım. Toz şekeri ve portakal kabuğu rendesini de ilave edip karıştıralım. Orta hararetli ocakta koyulaşana kadar pişirelim. Krem şantiyi süt ile çırpalım. Portakallı karışım ile krem şantiyi iyice birbirine girene kadar karıştıralım. Biraz donması için kremamızı buzluğa kaldıralım. Fırından çıkan ve ilk sıcaklığı çıkan kekimizin üzerine buzluktan çıkarttığımız kremamızı dökelim. Spatula ile düzeltelim. İstediğimiz gibi süsleyip servis edelim.



Afiyet Olsun... 







 

20 yorum:

  1. Ellerinize sağlık Selda Hanımcım.. Çok lezzetli görünüyor.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. mis gibi portakal kokusu. Pasta nefis, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık..
    Kremasında nişasta ya da un yok mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Kremada un veya nişasta yok. Bildiğimiz kremalardan biraz farklı...Sevgilerimle,

      Sil
  4. elıne sağlık bende dıyordum portakallar bıtmeden yapalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Selma Hanım. Bence de fazla geç kalmadan yapın...Sevgilerimle,

      Sil
  5. Elinize sağlık... Kreması farklıymış inş. deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım. Evet kreması bildiğimiz kremalardan farklı ve çok lezzetli. Sevgilerimle,

      Sil
  6. Ellerine sağlık ablacım. çok lezzetli görünüyor:)) Gerçekten de kremasını çok merak ettim :)))
    Bir gün annemdeyken yapalım birlikte...
    Öpüyorum çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tatlım. Evet kremasıda tadı da çok farklı. Aynen dediğin gibi portakallar bitmeden annemde hep beraber yapalım. Bende seni öptüm tatlım. Sevgilerimle,

      Sil
  7. Offf bir canım istedi ki sorma....Süper olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Fatoşummm. Gerçekten çok lezzetli bir pasta....Sevgilerimle,

      Sil
  8. Canım ne kadar hafif bir pasta bu. Fotoğrafta da puf puf çıkmış zaten. Kesinlikle deniycem. Yağ yok nişasta yok süper. Özellikle de kekin tarifi çok hoşuma gitti.Başka pastalarda da kullanmayı düşünüyorum. Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım. Pastanın keki muhteşem aynı dediğin gibi puf puf. Farklı şekillerde de olabilir sonuç değişmeyecektir. Lezzet garanti. Sevgilerimle,

      Sil
  9. selam öncelikle tarif için çok teşekkür ederim denedim çok güzel oldu,favori tariflerime yazdım, özellikle 5 yıldızlı bi otelin aşçıbaşısı olan eşimden tam not alınca tamamdır dedim...bu arada benim pandispanyam çok kabardı bende ikiye kesip arasına ve üstüne kremayı paylaştırdım tekrar teşekkürler sevgiler Antalyadan....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim. Afiyetler olsun. Sevgiler,

      Sil
  10. ellerinize sağlık, acaba pasta kalıbının ölçüsünü ögrenebilirmiyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Yuvarlak kelepçeli 24 cm' lik kalıp kullandım. Mutlaka deneyin nefis bir pasta. Sevgiler,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...