Muhammara Adana ve Antep yöresine ait bir tarif. Osmanlılar zamanında bize Suriye' den gelmiş ve bizim sofralarımızda yerini almış. İsterseniz sabah kahvaltılarında, isterseniz meze olarak tüketebileceğiniz müthiş bir lezzet. Bu lezzeti çok seveceğinize eminim. Bol acılı haliyle inanılmaz iştah açıcı.
Evet işte Selda usulü muhammara tarifi,
Malzemeler :
- 2 çorba kaşığı TAT domates salçası
- 2 çorba kaşığı TAT biber salçası
- 4 çorba kaşığı galeta unu
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tahin
- 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sumak
- Dört renk karabiber
- Tuz
Yapılışı :
Geniş bir kabın içine domates ve biber salçasını alalım. Ceviz hariç tüm malzemeleri ilave edip iyice karıştıralım. En son cevizi ilave edip muhammaramızı macun kıvamına getirelim. Ve artık muhammara servise hazır....
Afiyet Olsun....
kahvaltıda muhteşem olur..elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Dilekcim. Aynen kahvaltıda müthiş oluyor....Sevgilerimle,
Silellerine sağlık ablacım, acıyla aram yok ama tadını çok merak etti m:))))
YanıtlaSilsevgiler...
Merhaba tatlım,
SilAcıyı ilave etmezsen sen de zevkle yiyebilirsin. Öptüm seni....Sevgilerimle....:))
Eline sağlık Seldacım nefis olmuş çok güzel bir tarif sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Semacım. Sevgilerimle,
SilMuhteşem, acıyı da (fazla olmamak kaydıyla) çok severim. Eline sağlık.
YanıtlaSilZehracım acıyı çok sevmiyorsan çok az kullan..... Ama mutlaka denemelisin müthiş bir lezzet. Sevgilerimle,
SilHer öğün için inanılmaz lezzet :) ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Neşe Hanımcım. Aynen benim için her öğün olsa hiç hayır demem.....:)
SilSevgilerimle,
yöresel acı bir tad sevenlere ben tatlı yapsam olur öyle değil mi eline sağlık canım
YanıtlaSilMerhaba Kardelen Hanımcım,
SilÇok teşekkür ederim. Avı sevmiyorsanız ilave etmeyin. Tatlı olarak da yapabilirsiniz. Lezzet hiç değişmiyor enfesss....:)
Sevgilerimle,
Allahin selami bereketi üzerine olsun arkadasim
YanıtlaSildavete icabet edeyim hemen dedim
izlemeye aldim
bilahire teftise gelecegim insAllah ;)
muhabbetle
Merhabalar,
SilAramıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiyle kalın....:)
Ellerine sağlık canım ...
YanıtlaSilBasit ama müthiş bir lezzet...
Sevgilerimle...
Merhaba Emelcim,
SilÇok teşekkür ederim. Evet hep bilindik malzemeler ama lezzet süper....Sevgilerimle,
Ellerine sağlık Seldacım. Bende yapacağım kısmetse..:) Çok ekmek yeniyor bu tarz şeylerle o yüzden korkum var..:) Afiyetler olsun..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Oyacım. Aynen dediğin gibi böyle atıştırmalıklar fazla ekmek yediriyor ve kilo aldırıyor. Dikkat etmek lazım...Sana da afiyetler olsun canım. Sevgilerimle,
SilTüm tarifleriniz o kadar güzel ki, hepsini denemek istiyorum. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım benim. Beni çok ama çok mutlu ettin. İnşallah denediğinde sen de beğenirsin tariflerimi. Görüşmek üzere canım. Sevgilerimle,
Silmmm çok severim.ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Şule Hanımcım...Sevgilerimle,
Silelıne sağlık cok sevgığım bır aperatıftır
YanıtlaSilÇok teşekkürler Selma Hanımcım. Sevgiler,
SilEllerine sağlık Selda, muhammara nefis görünüyor.
YanıtlaSilBende bu muhteşem tatla bu sene tanıştım, kahvaltılar için sık sık yapıyorum.
Merhabalar ablacım,
SilÇok teşekkür ederim. Ben de çok seviyorum. Dediğiniz gibi kahvaltıda harika oluyor. Sevgilerimle,
bi bu olsun bana yeter ellerine sağlık
YanıtlaSilMerhaba Ben Nuray tarifinizi akşam denedim ve çok mutlu oldum çünkü gerçekten güzel oldu.Site ve bloglardan denediğim tariflerin çoğunda hayal kırıklığına uğradığımdan 1/2 ölçüde yaptım ama artık tam ölçüyüde kullanabilirim.Gerçekten isteyen seven gönül rahatlığı ile yapsın:))Teşekkür ederim
SilMerhaba Mericim,
SilAynen bir tek bu olsun bana da yeter...Sevgiler,
Merhabalar Nuray Hanım,
Tarifimi beğenmenize çok sevindim. Benim tariflerim denenmiş ve lezzeti kabul görmüş tariflerdir. Diğer tariflerimi de denemenizi öneririm. Sevgilerimi yolluyorum....:))