15 Mayıs 2013 Çarşamba

Muhammara

Herkese merhaba,

Muhammara Adana ve Antep yöresine ait bir tarif. Osmanlılar zamanında bize Suriye' den gelmiş ve bizim sofralarımızda yerini almış. İsterseniz sabah kahvaltılarında, isterseniz meze olarak tüketebileceğiniz müthiş bir lezzet. Bu lezzeti çok seveceğinize eminim. Bol acılı haliyle inanılmaz iştah açıcı.

Evet işte Selda usulü muhammara tarifi,





Malzemeler :

  • 2 çorba kaşığı TAT domates salçası
  • 2 çorba kaşığı TAT biber salçası
  • 4 çorba kaşığı galeta unu
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı çekilmiş ceviz 
  • 1 tatlı kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Dört renk karabiber
  • Tuz



Yapılışı :

Geniş bir kabın içine domates ve biber salçasını alalım. Ceviz hariç tüm malzemeleri ilave edip iyice karıştıralım. En son cevizi ilave edip muhammaramızı macun kıvamına getirelim. Ve artık muhammara servise hazır....

Afiyet Olsun.... 











29 yorum:

  1. kahvaltıda muhteşem olur..elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Dilekcim. Aynen kahvaltıda müthiş oluyor....Sevgilerimle,

      Sil
  2. ellerine sağlık ablacım, acıyla aram yok ama tadını çok merak etti m:))))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tatlım,
      Acıyı ilave etmezsen sen de zevkle yiyebilirsin. Öptüm seni....Sevgilerimle....:))

      Sil
  3. Eline sağlık Seldacım nefis olmuş çok güzel bir tarif sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Semacım. Sevgilerimle,

      Sil
  4. Muhteşem, acıyı da (fazla olmamak kaydıyla) çok severim. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehracım acıyı çok sevmiyorsan çok az kullan..... Ama mutlaka denemelisin müthiş bir lezzet. Sevgilerimle,

      Sil
  5. Her öğün için inanılmaz lezzet :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Neşe Hanımcım. Aynen benim için her öğün olsa hiç hayır demem.....:)
      Sevgilerimle,

      Sil
  6. yöresel acı bir tad sevenlere ben tatlı yapsam olur öyle değil mi eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kardelen Hanımcım,
      Çok teşekkür ederim. Avı sevmiyorsanız ilave etmeyin. Tatlı olarak da yapabilirsiniz. Lezzet hiç değişmiyor enfesss....:)
      Sevgilerimle,

      Sil
  7. Allahin selami bereketi üzerine olsun arkadasim
    davete icabet edeyim hemen dedim
    izlemeye aldim
    bilahire teftise gelecegim insAllah ;)
    muhabbetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Aramıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiyle kalın....:)

      Sil
  8. Ellerine sağlık canım ...
    Basit ama müthiş bir lezzet...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Emelcim,
      Çok teşekkür ederim. Evet hep bilindik malzemeler ama lezzet süper....Sevgilerimle,

      Sil
  9. Ellerine sağlık Seldacım. Bende yapacağım kısmetse..:) Çok ekmek yeniyor bu tarz şeylerle o yüzden korkum var..:) Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Oyacım. Aynen dediğin gibi böyle atıştırmalıklar fazla ekmek yediriyor ve kilo aldırıyor. Dikkat etmek lazım...Sana da afiyetler olsun canım. Sevgilerimle,

      Sil
  10. Tüm tarifleriniz o kadar güzel ki, hepsini denemek istiyorum. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benim. Beni çok ama çok mutlu ettin. İnşallah denediğinde sen de beğenirsin tariflerimi. Görüşmek üzere canım. Sevgilerimle,

      Sil
  11. mmm çok severim.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şule Hanımcım...Sevgilerimle,

      Sil
  12. elıne sağlık cok sevgığım bır aperatıftır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Selma Hanımcım. Sevgiler,

      Sil
  13. Ellerine sağlık Selda, muhammara nefis görünüyor.
    Bende bu muhteşem tatla bu sene tanıştım, kahvaltılar için sık sık yapıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ablacım,
      Çok teşekkür ederim. Ben de çok seviyorum. Dediğiniz gibi kahvaltıda harika oluyor. Sevgilerimle,

      Sil
  14. bi bu olsun bana yeter ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ben Nuray tarifinizi akşam denedim ve çok mutlu oldum çünkü gerçekten güzel oldu.Site ve bloglardan denediğim tariflerin çoğunda hayal kırıklığına uğradığımdan 1/2 ölçüde yaptım ama artık tam ölçüyüde kullanabilirim.Gerçekten isteyen seven gönül rahatlığı ile yapsın:))Teşekkür ederim

      Sil
    2. Merhaba Mericim,
      Aynen bir tek bu olsun bana da yeter...Sevgiler,


      Merhabalar Nuray Hanım,
      Tarifimi beğenmenize çok sevindim. Benim tariflerim denenmiş ve lezzeti kabul görmüş tariflerdir. Diğer tariflerimi de denemenizi öneririm. Sevgilerimi yolluyorum....:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...