Susamı çok seviyorum. Susam ezmesi de vazgeçemediklerimden. Susam ezmeli sigara böreğini ilk defa yaptım ama bizim ev halkı bayıldı. Siz de değişik tarifleri denemekten hoşlanıyorsanız bu tarif tam size göre.
Evet haydi nasıl yapmışım bir bakalım,
Malzemeler :
- 2 adet yufka
İçi için,
- 3 çorba kaşığı susam ezmesi
- 4 çorba kaşığı toz şeker
Kızartmak için,
- Sıvıyağ
Yapılışı :
Geniş bir kabın içine susam ezmesini alalım. Toz şekeri ilave edip iyice karıştıralım. Diğer tarafta yufkayı tezgaha serelim. İlk önce ikiye sonra dörde bölelim. Her parçaya üçe bölelim. Yani on iki adet üçgen yufkamız olacak. Yufkanın geniş kısmına susam ezmesinden bir miktar koyalım ve saralım. Yufkanın en uç kısmını su ile ıslatıp kapatalım. Yağımızı kızdıralım ve sigara böreklerimizi pembeleşene kadar kızartalım. Ve sıcak sigara böreklerimiz servise hazır...
Afiyet Olsun...
Not :
Böreklerin üzerine kızarttıktan sonra pudra şekeri serpebilirsiniz....
Ellerine sağlık ablacım, değişik ve güzel bir tarif :)))
YanıtlaSilsevgiler...
Çok teşekkür ederim tatlım. Gerçekten çok değişik bir tarif denemeni tavsiye ederim. Sevgilerimle,
SilEllerine saglik. Susam ezmesi nedir, tahin mi?
YanıtlaSilSevgiler
Nesrin
Nesrin Hanım çok teşekkür ederim. Susam ezmesi tahin değil. Susamın öğütülmüş hali tahinden daha kıvamlı ve çok lezzetli. Sevgilerimle,
SilSusam ezmesi hazır mı satılıyor? Ne kadar değişik ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar,
SilEvet susam ezmesi hazır satılıyor. Ben Manisa' dan getirtiyorum. Çok lezzetli bir şey. Sevgilerimle,
Ben niye bilmiyom bu susam ezmesini ya :) ellerine sağlık çok değişikmiş seldacım
YanıtlaSilsevgiler
Merhabalar Yasemincim,
SilSusam ezmesini çok seviyorum. Onu her tarife uydurmaya çalışıyorum. Daha değişik tarfilerde gelecek....:))
Sevgilerimle,
Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgilerimle...
Teşekkürler Emelcim. Sevgilerimle,
SilSusam ezmesini ilk kez duydum canım ama güzeldir eminim. tahin ve susama bayılırım çünkü.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilMerhabalar Hülyacım,
SilÇok teşekkür ederim. Susam ezmesi müthiş bir tat. Mutlaka denemelisiniz. Sevgilerimle,
herkes gibi ben de merak ettim bu susam ezmesini, tatlılarda da kullanılabilir sanırım. ama daha önce ben de duymadım. eminim lezzetli olmuştur, ellerineze sağlık
YanıtlaSilMerhaba Alevcim,
SilÇok teşekkür ederim. Susam ezmesi adı üstünde susamın öğütülmüş hali ve inanılmaz lezzetli. Mutlaka denemelisin. Sevgilerimle,
Ellerine sağlık Seldacım.Eminim çok kezzetli olmuştur.Susam ezmesi daha önce yemedim.Tahine benziyorsa tadı lezzetine bayılırım o zaman.sevgilerimle..
YanıtlaSilMerhaba Şule Hanımcım,
SilÇok teşekkür ederim. Susam ezmesi susamın öğütülmüş halidir. Tahinden biraz daha koyu kıvamlıdır. İnanılmaz lezzetlidir. Mutlaka denemelisiniz. Sevgilerimle,
Selda Hanımcığım, susam ezmesi, kavrulmuş susamın robotta çekilmiş hali mi? Yoksa tahin mi? Ben tahin ve toz şekerle yapıyorum. Aynı iç malzeme mi merak ettim.:) Ellerinize sağlık. Sevgiler
YanıtlaSilMerhaba Nilgün Hanım,
SilSusam ezmesi susamın özel değirmenlerde öğütülmüş halidir. Tahinden daha koyu kıvamlıdır. Mutlaka denemelisiniz inanılmaz lezzetli oluyor. Sevgilerimle,
Ellerine sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık:)Çok ilginç bir tarif.Denemeliyim bende:)
YanıtlaSil