22 Mayıs 2013 Çarşamba

Susam Ezmeli Sigara Böreği

Herkese merhaba,

Susamı çok seviyorum. Susam ezmesi de vazgeçemediklerimden. Susam ezmeli sigara böreğini ilk defa yaptım ama bizim ev halkı bayıldı. Siz de değişik tarifleri denemekten hoşlanıyorsanız bu tarif tam size göre.

Evet haydi nasıl yapmışım bir bakalım,






Malzemeler :

  • 2 adet yufka

İçi için,
  • 3 çorba kaşığı susam ezmesi
  • 4 çorba kaşığı toz şeker 

 Kızartmak için,
  • Sıvıyağ


Yapılışı :

Geniş bir kabın içine susam ezmesini alalım. Toz şekeri ilave edip iyice karıştıralım. Diğer tarafta yufkayı tezgaha serelim. İlk önce ikiye sonra dörde bölelim. Her parçaya üçe bölelim. Yani on iki adet üçgen yufkamız olacak. Yufkanın geniş kısmına susam ezmesinden bir miktar koyalım ve saralım. Yufkanın en uç kısmını su ile ıslatıp kapatalım. Yağımızı kızdıralım ve sigara böreklerimizi pembeleşene kadar kızartalım. Ve sıcak sigara böreklerimiz servise hazır...

Afiyet Olsun...  


Not :
Böreklerin üzerine kızarttıktan sonra pudra şekeri serpebilirsiniz....


20 yorum:

  1. Ellerine sağlık ablacım, değişik ve güzel bir tarif :)))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlım. Gerçekten çok değişik bir tarif denemeni tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  2. Ellerine saglik. Susam ezmesi nedir, tahin mi?
    Sevgiler
    Nesrin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesrin Hanım çok teşekkür ederim. Susam ezmesi tahin değil. Susamın öğütülmüş hali tahinden daha kıvamlı ve çok lezzetli. Sevgilerimle,

      Sil
  3. Susam ezmesi hazır mı satılıyor? Ne kadar değişik ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Evet susam ezmesi hazır satılıyor. Ben Manisa' dan getirtiyorum. Çok lezzetli bir şey. Sevgilerimle,

      Sil
  4. Ben niye bilmiyom bu susam ezmesini ya :) ellerine sağlık çok değişikmiş seldacım
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Yasemincim,
      Susam ezmesini çok seviyorum. Onu her tarife uydurmaya çalışıyorum. Daha değişik tarfilerde gelecek....:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  5. Ellerine sağlık canım...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Susam ezmesini ilk kez duydum canım ama güzeldir eminim. tahin ve susama bayılırım çünkü.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Hülyacım,
      Çok teşekkür ederim. Susam ezmesi müthiş bir tat. Mutlaka denemelisiniz. Sevgilerimle,

      Sil
  7. herkes gibi ben de merak ettim bu susam ezmesini, tatlılarda da kullanılabilir sanırım. ama daha önce ben de duymadım. eminim lezzetli olmuştur, ellerineze sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Alevcim,
      Çok teşekkür ederim. Susam ezmesi adı üstünde susamın öğütülmüş hali ve inanılmaz lezzetli. Mutlaka denemelisin. Sevgilerimle,

      Sil
  8. Ellerine sağlık Seldacım.Eminim çok kezzetli olmuştur.Susam ezmesi daha önce yemedim.Tahine benziyorsa tadı lezzetine bayılırım o zaman.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Şule Hanımcım,
      Çok teşekkür ederim. Susam ezmesi susamın öğütülmüş halidir. Tahinden biraz daha koyu kıvamlıdır. İnanılmaz lezzetlidir. Mutlaka denemelisiniz. Sevgilerimle,

      Sil
  9. Selda Hanımcığım, susam ezmesi, kavrulmuş susamın robotta çekilmiş hali mi? Yoksa tahin mi? Ben tahin ve toz şekerle yapıyorum. Aynı iç malzeme mi merak ettim.:) Ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nilgün Hanım,
      Susam ezmesi susamın özel değirmenlerde öğütülmüş halidir. Tahinden daha koyu kıvamlıdır. Mutlaka denemelisiniz inanılmaz lezzetli oluyor. Sevgilerimle,

      Sil
  10. Ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık:)Çok ilginç bir tarif.Denemeliyim bende:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...