26 Haziran 2013 Çarşamba

Girit Kabağı Dolması

Merhabalar,

Giritli kızı olarak yapmasam olmazdı...Nefis bir dolma oldu. Hem sunumu çok şık, hem de  lezzeti süper. Bence diğer kabak türlerine göre de daha lezzetli.

Siz de denemek isterseniz işte buyrun tarifi,








 Malzemeler :

  • 6  - 8 adet girit kabağı
  • 1/2  su bardağı pirinç
  • 200 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Nane
  • Dereotu
  • Dört renk karabiber
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Sumak
  • Tuz
Sosu için,
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Su

Yapılışı :



Geniş bir kabın içine yıkadığımız pirinçleri alalım. Pirinçlerin üzerine bir miktar kaynamış su döküp kabartalım. Kabarttığımız pirinçlere diğer tüm malzemeleri ve baharatları ilave edelim iyice karıştıralım. Girit kabaklarımızı yıkayalım ve kabak oyacağı veya tatlı kaşığı ile içlerini oyalım. Kabakları iç harç ile dolduralım. Kabakları tam doldurmayalım. Ve kapaklarını kapatıp tenceremize dizelim. Sosu hazırlamak için bir kabın içine domates salçasını, zeytinyağını ve bir miktar kaynamış suyumuzu alalım ve iyice karıştıralım. Dolmaların içine bir miktar bu sostan dökelim, kalanını tencerenin dibine dökelim. Orta hararetli ocakta yumuşayana kadar pişirelim. Ve artık girit kabağı dolmamız servise hazır.....


Afiyetler Olsun....






 

19 yorum:

  1. Ellerine sağlık ablacım bende bu kabağın tadını daha çok beğendim :))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler canım...Ben de çok beğendim....Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. çok severim bu kabağı el bombası gibi:)))
    ellerine sağlık çok güzel bir sunum olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Handeciğim. Şekli çok tatlı tombiş tombiş...Sevgilerimle,

      Sil
  4. Harika görünüyor ellerinize sağlık
    Son günlerde favori yemeklerden biri sanırım girit dolması:)
    Bende denicem en yakın zamanda
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Bence de en kısa zamanda denemelisin çok lezzetli oluyor....Sevgilerimle,

      Sil
  5. bu aralar herkes girit kabağı dolması yapıyor:)yeni denememe rağman çok sevdim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi kabakların en lezzetli olduğu zaman...Herkes onun için yapıyor...Hem tadı hemde sunumu çok şık oluyor...Sevgilerimle,

      Sil
  6. Eline sağlık Selda. Görüntü yerinde, lezzetinden de şüphem yok zaten.:) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler...Hem görüntü hem lezzet harika...Tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  7. gece vakti canım çekti :) ama ben diyet yapıyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy canım benim....Diyet yapıyorsan da bir tane yiyebilirsin...Fazla kilo aldırmaz.....Sevgilerimle,

      Sil
  8. bu hafta gordum pazarda keske alsydım haftaya gorursem alıcam elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Mutlaka denemelisiniz Selma Hanımcım. Çok lezzetli oluyor...Sevgilerimle,

      Sil
  9. Önümüzdeki hafta alıp yapacağım , ellerine sağlık.
    Sevgiler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Neşe Hanım. Mutlaka denemelisiniz eminim beğeneceksiniz. Sevgilerimle,

      Sil
  10. ay ay ayyyyy...nefis bişi.acilen denemem lazım.teşekkürler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisin canım...Nefis oluyor...Sevgilerimle,

      Sil
  11. Yaptııııım...Nefis birşey. Lokum gibi pişti, bir de diğer kabaklardan daha lezzetli. Teşekkürler Selda'cım. Anneme söylüyorum seneye bahçede yetiştiriyooor:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...