28 Haziran 2013 Cuma

Karadut Reçeli

Herkese merhaba,

Öncelikle Hayırlı Cumalar diliyorum....

Reçel yapmayı çok seviyorum. Daha önce yapmış olduğum reçel tariflerime bakmadan gitmeyin derim ben. Karadutu meyve olarak çok severim ama reçel olarak bu ilk  denemem. İnanılmaz lezzetli ve rengi de çok parlak bir reçel oldu.

Eğer siz de benim gibi değişik meyvelerden reçelleri seviyorsanız bu tarif tam size göre. Lafı fazla uzatmadan haydi karadut reçelini nasıl yapmışım bir bakalım,







Malzemeler :


  • 500 gr  karadut
  • 500 gr toz şeker
  • Yarım limonun suyu


Yapılışı :

Dutlarımızın saplarını ayıklayalım ve fazla zedelemeden yıkayalım  Suyunu süzdürelim. Geniş bir tencerenin içine dutlarımızı alalım. Toz şekeri ilave edip bir gece dolapta bekletelim. Süre sonunda şekerlerin bir kısmı erimiş olacaktır. Tenceremizi ocağımızın en küçük gözüne alalım, kısık ateşte reçelimizi pişirmeye başlayalım.. Kaynamaya başladığında üzerinde köpükler oluşur, bu köpükleri kevgir yardımıyla alalım. Reçelimizi koyulaşıncaya kadar kaynatalım. Reçelimiz istenilen kıvama geldikten sonra limon suyunu ilave edip 5 dk. daha kaynatalım. Artık reçelimiz hazır. Soğuduktan sonra kavanozlara alalım. Serin bir yerde muhafaza edelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun.... 







24 yorum:

  1. sizede hayırlı cumalar :) elinize sağlık dut reçeli çok da faydalıdır annem yapar hep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler evet dut reçeli boğaz nefeksiyonlarına ve ağz yaralarına çok iyi gelir. Sevgilerimle,

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ayşen Hanım...Sevgilerimle,

      Sil
  3. Nefis olmuş kahvaltıda lor ile harika olur ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Miskokulu Lezzetlerim,
      Çok teşekkür ederim. Ben de lor ile yemeye doyamam...:)
      Sevgilerimle,

      Sil
  4. allahıım ne kadar severiim bulamıyorum burda karadut olanlar kendi yaptııı afiyet olsun sizee..sevgiler bende beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gülmutfağım...Sevgilerimle,

      Sil
  5. Ellerine sağlık ablacım :)) Gerçekten süper görünüyor. Ben de bu sene 2 kg'dan yaptım çok seviyoruz karadut reçelini ailecek :))
    Afiyetle yiyin inşallah,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar tatlım,
      Çok teşekkür ederim. Siz de afiyetle yiyin tatlım...Öptümmm...Sevgilerimle,

      Sil
  6. ellerinize sağlık daha önce bende yapmıştım. çok az yaptım hemen tüketildi. gerçekten güzel oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Sibelcim,
      Çok teşekkür ederim. Çok lezzetli oluyor seneye biraz daha fazla yapıcam inşallah....Sevgilerimle,

      Sil
  7. bende çok severim reçeli ve yapmayı. karadutu denemiştim ilk fırsatta denemek isterim. ellerine sağlık :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım...Müthiş bir reçel oluyor denemeni tavsiye ederim...Sevgilerimle,

      Sil
  8. selammm ziyaret ve yorumun için teşekküre geldim.....
    her çeşit reçeli severim eminim buda çok güzelldir
    ellerine sağlık sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Çok leziz bir reçel oluyor....Denemenizi öneririm...Sevgilerimle,

      Sil
  9. karadur çok pahalı reçel hiç denemedim ama şimdi acaba denesem mi demeye başladım eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Evet biraz pahalı ama denemeye değer....Sevgilerimle,

      Sil
  10. Validebağ Korusu'ndan bahsetmişim.Ordan sürekli meyve topluyorum kompostudan başkada bişey yapamıyordum.Bu tarif bana süper olacak.Bu yöntemle herşeyin reçelini yapabilirim.İyiki Size rastladım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Bloğuma hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Reçel tariflerimi mutlaka deneyin eminim çok beğeneceksiniz...Sevgilerimle,

      Sil
  11. ne kadar iştah açıcı bir kare :) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. Enfes görünüyor , ellerine sağlık :-) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Neşe Hanımcım. Sevgilerimle,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...