Öncelikle Hayırlı Cumalar diliyorum....
Reçel yapmayı çok seviyorum. Daha önce yapmış olduğum reçel tariflerime bakmadan gitmeyin derim ben. Karadutu meyve olarak çok severim ama reçel olarak bu ilk denemem. İnanılmaz lezzetli ve rengi de çok parlak bir reçel oldu.
Eğer siz de benim gibi değişik meyvelerden reçelleri seviyorsanız bu tarif tam size göre. Lafı fazla uzatmadan haydi karadut reçelini nasıl yapmışım bir bakalım,
Malzemeler :
- 500 gr karadut
- 500 gr toz şeker
- Yarım limonun suyu
Yapılışı :
Dutlarımızın saplarını ayıklayalım ve fazla zedelemeden yıkayalım Suyunu süzdürelim. Geniş bir tencerenin içine dutlarımızı alalım. Toz şekeri ilave edip bir gece dolapta bekletelim. Süre sonunda şekerlerin bir kısmı erimiş olacaktır. Tenceremizi ocağımızın en küçük gözüne alalım, kısık ateşte reçelimizi pişirmeye başlayalım.. Kaynamaya başladığında üzerinde köpükler oluşur, bu köpükleri kevgir yardımıyla alalım. Reçelimizi koyulaşıncaya kadar kaynatalım. Reçelimiz istenilen kıvama geldikten sonra limon suyunu ilave edip 5 dk. daha kaynatalım. Artık reçelimiz hazır. Soğuduktan sonra kavanozlara alalım. Serin bir yerde muhafaza edelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun....
sizede hayırlı cumalar :) elinize sağlık dut reçeli çok da faydalıdır annem yapar hep
YanıtlaSilÇok teşekkürler evet dut reçeli boğaz nefeksiyonlarına ve ağz yaralarına çok iyi gelir. Sevgilerimle,
SilElinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Ayşen Hanım...Sevgilerimle,
SilNefis olmuş kahvaltıda lor ile harika olur ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilMerhabalar Miskokulu Lezzetlerim,
SilÇok teşekkür ederim. Ben de lor ile yemeye doyamam...:)
Sevgilerimle,
allahıım ne kadar severiim bulamıyorum burda karadut olanlar kendi yaptııı afiyet olsun sizee..sevgiler bende beklerim.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Gülmutfağım...Sevgilerimle,
SilEllerine sağlık ablacım :)) Gerçekten süper görünüyor. Ben de bu sene 2 kg'dan yaptım çok seviyoruz karadut reçelini ailecek :))
YanıtlaSilAfiyetle yiyin inşallah,
sevgiler...
Merhabalar tatlım,
SilÇok teşekkür ederim. Siz de afiyetle yiyin tatlım...Öptümmm...Sevgilerimle,
ellerinize sağlık daha önce bende yapmıştım. çok az yaptım hemen tüketildi. gerçekten güzel oluyor
YanıtlaSilMerhabalar Sibelcim,
SilÇok teşekkür ederim. Çok lezzetli oluyor seneye biraz daha fazla yapıcam inşallah....Sevgilerimle,
bende çok severim reçeli ve yapmayı. karadutu denemiştim ilk fırsatta denemek isterim. ellerine sağlık :)))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım...Müthiş bir reçel oluyor denemeni tavsiye ederim...Sevgilerimle,
Silselammm ziyaret ve yorumun için teşekküre geldim.....
YanıtlaSilher çeşit reçeli severim eminim buda çok güzelldir
ellerine sağlık sevgiler....
Çok teşekkür ederim. Çok leziz bir reçel oluyor....Denemenizi öneririm...Sevgilerimle,
Silkaradur çok pahalı reçel hiç denemedim ama şimdi acaba denesem mi demeye başladım eline sağlık canım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Evet biraz pahalı ama denemeye değer....Sevgilerimle,
SilValidebağ Korusu'ndan bahsetmişim.Ordan sürekli meyve topluyorum kompostudan başkada bişey yapamıyordum.Bu tarif bana süper olacak.Bu yöntemle herşeyin reçelini yapabilirim.İyiki Size rastladım
YanıtlaSilMerhabalar,
SilBloğuma hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Reçel tariflerimi mutlaka deneyin eminim çok beğeneceksiniz...Sevgilerimle,
ne kadar iştah açıcı bir kare :) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederimmm....Sevgilerimle,
SilEnfes görünüyor , ellerine sağlık :-) sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler Neşe Hanımcım. Sevgilerimle,
Sil