23 Eylül 2013 Pazartesi

Kızılcık Reçeli

Herkese merhaba,

Reçel yapmayı çok seviyorum. Evim de kavanoz kavanoz reçel görmek beni çok mutlu ediyor.Yapmış olduğum taze incir reçelinden sonra şimdi de kızılcık reçeli yaptım. Kızılcık reçeli hafif mayhoş tadıyla farklı bir reçel.  Biz bu reçeli çok sevdik umarım siz de beğenirsiniz. Daha sırada yapılacak bir iki çeşit reçelim daha var. Bakalım önümüzdeki günlerde hangi reçeller çıkacak Selda' nın Mutfağından...:))

Eğer siz de kızılcıklar bitmeden denemek isterseniz tarifim şöyle,







Malzemeler :

  • 1 kg kızılcık
  • 1,5  kg toz şeker
  • Yarım limonun suyu


Yapılışı :

Kızılcıkları yıkayalım. Derin bir tencerenin içine kızılcıkları alalım, üzerine toz şekeri dökelim. Kısık ateşteki ocağın en küçük gözüne alalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladığında üzerinde köpükler oluşur, bu köpükleri kevgir yardımıyla alalım. Reçelimizi koyulaşıncaya kadar kaynatalım. Reçelimiz istenilen kıvama geldikten sonra limon suyunu ilave edip 5 dk. daha kaynatalım. Artık reçelimiz hazır. Soğuduktan sonra kavanozlara alalım. Serin bir yerde muhafaza edelim. 


Afiyetler Olsun....:)  











48 yorum:

  1. Çekirdekleriyle mi yaptın, Selda'cım.Ya da çıkardıysan bir yöntemi var mı, biliyorsun çekirdekleri kızılcığa yapışık oluyor,merak ettim.Eline sağlık, ben de her ne kadar yemesem de , hediye etmek için reçel yapıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Dilek ablacım,
      Çok teşekkür ederim. Kızılcık reçelini çekirdekleriyle birlikte yaptım. Kendi ellerinle hazırladığın reçelleri hediye etmek de ayrı bir güzellik....:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  2. Ellerine sağlık ablacım, harika görünüyor :)))
    Afiyetle yiyin inşallah :))

    YanıtlaSil
  3. canım ayrıca kızılcığım faydaları saymakla bitmiyor
    iyi etmişsin çekirdekli çekirdeksiz farketmez bence
    ben her türlüsünü seviyorum bazen şerbetli kısımlarını da ağlayan kekleri ıslatmak için kullanıyorum
    eline sağlık
    afiyetle tüketin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim arkadaşım. Evet kızılcığın çok faydası var gerçekten. İnşallah kışın afiyetle yemek nasip olur...:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  4. Canım ben çok seviyorum kızılcık reçelini ellerine kollarına sağlık. Öperim çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım...Ben de öptüm...:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  5. Ellerine sağlık ,nefis görünüyor afiyetle güzel günlerde tüketin ,sevgiler.....

    YanıtlaSil
  6. ooohhh.. mayhoş mayhoş harika..ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım benim. Çok lezzetli tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  7. bende kızılcık marmelatını çok severim.ama burada kızılcık bulmak imkansız sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hem reçelini hem de marmelatını çok seviyorum....Sevgiler,

      Sil
  8. Seldacığım ellerine sağlık. Çok nefis görünüyor. Renkler çok canlı.. Benden de çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticeciğim çok teşekkür ederim canım....Sevgilerimle,

      Sil
  9. çok sevdiğim reçellerden biridir helede marmelatına bayılırım sizde afiyetle yiyin ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. çok leziz görünüyor ellerinize sağlık. çekirdeklerini çıkarmadan mı yapıyorsunuz? çıkardınızsa hangi aşamada yapılıyor , denemek isterim :)
    teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Kızılcık reçelini yaparken çekirdeklerini çıkartmadım. Böyle de nefis oldu. Mutlaka dene...:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  11. kışın güzel olur kahvaltıda çeşit çeişt reçel tabii ki, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Aynen kışın çok güzel oluyor....:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  12. renk harika canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  13. Bu reçel aşk gibi görünüyor.Çok çok çok güzel.
    Ben reçelini değil ama şurubunu yapıyorum.Evde de benden başka seveni yok:(
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy çok teşekkür ederim canım. Benim reçel aşkım fotoğrafa yansımış galiba....:) Beğenmene sevindim. Aslında kızılcık çok faydalı öyle yada böyle tüketmek lazım...:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  14. Seldacım reçelin kıvamı ve görüntüsü on numara...
    Annem çok sever ve yapardı bayıldığım bir tad...
    Ellerine sağlık canım afiyetle ve mutlulukla yemeniz dileğiyle...
    Sevgilerimle ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım arkadaşım. Ben de çok seviyorum....:)
      Güzel dileklerin için teşekkürler. Sevgiler,

      Sil
  15. Ellerine sağlık Selda Hanım, harika görünüyor gerçekten
    Afiyetle yiyiniz..:))

    YanıtlaSil
  16. Ellerine saglik canim nefis görünüyor vallahi bravo sizlere bakiyorum cogunlukla herkez recelini kendi yapiyor imrendim vallah :) sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Ben uzun yıllardır kendi reçelimi kendim yapıyorum. Hem sağlıklı hem de doğal. Sana da tavsiye ederim....:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  17. Seldacım çocukluğumun lezzetidir kızılcık marmelatı.Ama malesef buralarda bulamıyorum,ellerine sağlık kıvamı rengi çok hoş görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekcim çok teşekkür ederim canım. Beğenmene sevindim...:).
      Sevgilerimle,

      Sil
  18. Ben de bu sene ilk defa kızılcık marmeladı yaptım ama epey bir uğraştırıcı oldu doğrusu. Reçel daha pratik sanırım ve çok da hoş görünüyor. Ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. kizilcik serbetini duydum sa recelini hic duymamistim:))ama cok guzel gorunuyor.eline saglik sevgiler:))

    YanıtlaSil
  20. Seldacım harika gözüküyor reçelin ben bayılırım reçellere bu tarifi de ilk kez sende gördüm nasip olursa denerim inşallah bu arada çok güzel tariflerin var canım ya ben seni izlemeye almamışım şimdi farkettim çok ayıp etmişim deme neyse geç olsun güç olmasın demişler sevgilerimi gönderiyorum hoşçakal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zeynepcim,
      Bloğuma hoş geldin sefalar getirdin. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim canım. Geç bulduk birbirimizi tez kaybetmeyelim....:))
      Ben de sevgileri katlayarak sana yolluyorum....:))))))

      Sil
  21. Merhabalar.Davet ettiniz geldim.Aman da çok iyi etmişim.Benim gibi yemek yapma özürlü bir insana çok lazım olan bir blogmuş ya.Evet mutfak özürlüyüm.Arkadaşlarına "Tost günü yaparsanız gününüze öyle katılırım"demiş bir insanla karşı karşıyasınız.
    Kıskanmadım sizi desem yalan olmaz
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin sefalar getirdin canım. Öyle deme bir tanem her insanın yapmaktan hoşlandığı farklı hobileri vardır. Benim ki mutfak. Eminim senin de bir hobin mutlaka vardır...:)
      Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi yolluyorum sana....:))

      Sil
  22. Ben de reçel yapmayı çok seviyorum ama evde pek reçel yemediğimizden bitmek bitmek bilmiyor. Sizin reçel de çok güzel görünüyor, hazır kızılcıklar böyle ortalardayken denerim inşallah:) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım. Az da olsa dene canım çok lezzetli bir reçel...:))
      Sevgiler,

      Sil
  23. Amanınnn..;) geldim ,gördüm,gezdim..;)sıgarayı bıraktıgımdan beri yemekle ilgili bloglardan ne ögrenirsem uygulamaya çalışıyorum..;) blog sayfanıza bayıldım...kilo alırsam sorumlusu sizziniz;) sevgilerimle;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halecim ne iyi ettin hoş geldin sefa geldin...Güzel sözlerin çok teşekkürler canım....:))
      Sevgilerimle,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...