Bu makarnayı kızım çok seviyor. Ben de hep sevdiği şeyleri yapmaya çalışıyorum. Hem sağlıklı hem de çok lezzetli olan makarnamızın pişirme usulü biraz farklı.
Ben uzun bir süredir makarnayı haşlamadan suyunu çektirerek pişiriyorum. Böyle daha besleyici olduğunu düşünüyorum. Makarnanın tadı da suyuyla birlikte gitmiş olmuyor. Size şimdi kendi usulümde yaptığım gibi tarif etmeye çalışacağım.
Haydi hep birlikte malzeme listesine ve yapılışına bir göz atalım,
Malzemeler :
- Yarım paket fettucini makarna
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Dört renk karabiber
- Tuz
Yapılışı :
Soğanımızı küp küp doğrayalım. Geniş bir tencerenin içine soğanları ve zeytinyağını alalım. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra ince ince doğradığımız biberleri ilave edelim. Küp küp doğradığımız domatesleri ve biber salçasını da ekleyelim. Ve kavurmaya devam edelim. Tencereye bir bardak su ilave edelim. Kaynayan suyun içine makarnaları ilave edelim. Makarnalar suyu çektikçe tencerenin içine doğru girecekler. Tuz ve karabiberini ilave edip karıştıralım. Makarnanın üzerini bir parmak geçecek kadar su olmalı. Eğer suyu az ise kaynamış su ilavesi yapabilirsiniz. En son tereyağını ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık 10 - 15 dk. sonra makarnamız suyunu çekecek ve pişmiş olacaktır.
Afiyet Olsun....
Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle...:))
Ellerine sağlık arkadaşım .
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor...
Çok teşekkür ederim canım benim...Sevgiler,
SilAnnem de son dönemlerde bu şekilde suyunu çektirerek yapıyor ve sonuç mükemmel! Gerçekten de döktüğümüz haşlama suyuyla tüm lezzeti de akıp gidiyormuş. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilAynen öyle canım benim. Ben de bu yöntemi tercih ediyorum daha besleyici oluyor....Sevgilerimle,
Silsuyunu çektirince yapışık yapışık geliyor bana o yüzden yıkayarak tercih ediyoruz bizde ama lezzetli görünüyor :) afiyet olsun
YanıtlaSilTercihler tabi ki farklı olabilir canım. Ama kızım için en besleyici haliyle yapmaya çalışıyorum yemekleri. Biz de bu haliyle çok lezzetli buluyoruz....:))
SilSevgilerimle,
Suyunu çektirerek pişirmeyi hiç denemedim
YanıtlaSilLezzetli ve vitaminli bir makarna olmuştur
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Ben uzun süredir böyle yapıyorum sen de istersen dene canım....:))
SilSevgilerimle,
Ellerine sağlık Seldacım.Benim kızlarda çok sever.Sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Şuleciğim....Sevgilerimle,
SilZaten bayılrım. Enfes görünüyor gerçekten.
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık
Sevgiler
Teşekkür ederim canım benim...Sevgiler,
SilMakarna harika görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilÇok teşekkrler canım benim...Sevgiler,
SilEllerine sağlık Seldacığım. Sevdiğim bir lezzet. Canım istemedi desem kocaman bir yalan olur:)) Ama aldığım beş kiloda biz buradayız diye bağırıyor:)) Önce kilo vereceğim sonra fettucininin başına kurulacağım:)) Sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım benim....Tamam o zaman ilk önce kilo kontrol altına alınsın sonra makarna yenebilir....:)) Kendimizi arada bir şımartmamız lazım demi ama....:))
SilSevgiler canım...:))))
Izgara'nın yanına çok yakıştırıyorum, nefis oluyor nefis ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
Teşekkür ederim Öznurcum....Sevgiler,
SilÑam! Seguro que está delicioso!
YanıtlaSilKissitos!!
Thank you Shei...:)))
SilMakarna harika görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım...Sevgiler,
SilNefis görünüyor. Eminim tadı da öyle. :) Ben hamurunu da kendim açmıştım bir etkinlikte süper olmuştu. Param olsun, makinasını alacağım ilk fırsatta. Sonra gelsin kilolar... :))) <3 Sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Yağmurcum. Ben de istiyorum makarna kesme makinası....:)) Kısmet bakalım...:)))
SilSevgiler,
Canım ellerine sağlık. Ben ev eriştesini bu yöntemle yapıyorum. Muhteşem oluyor.. Afiyetler olsun..:)) Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim arkadaşım...Sevgiler,
SilBen de haşlama yerine suyunu çektirme taktiğini İtalya'da yaşayan bir arkadaşımdan duymuştum.
YanıtlaSilAncak ben bir türlü ayarlayamıyorum, hep süzmek zorunda kalıyorum. Bunun ölçüsü nedir ki?
Bir paket makarnaya kaç bardak su gibi mesela?
http://neselizebra.blogspot.com/
Canım makarna markasına göre de değişiyor su ölçüsü ama ben genelde 1 su bardağı makarnaya 1 su bardağı su kullanıyorum...:)) Sevgiler canım...
SilCanım ellerine sağlık bayılıyorum soslu makarnalara sevgiler....
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Deryacım...Sevgiler,
SilBen de makarnayı kendi suyunda pişiriyorum. Suyu koymadan önce yağda makarnaları biraz kavurursanız yapışma olayı da olmuyor... Bu kısa makarnalar için geçerli tabii...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilCanım senin dediğin yöntem de farklı. İlk önce makarnanın birazı kavruluyor sonra kalan makarna ilave edilip su ekleniyor. Ben de yaparım böyle iki renkli makarna....Aynen dediğin gibi erişte yada küçük boy makarnalarda daha iyi sonuç verir bu yöntem....:))
SilSevgiler,
Harika! :) Ben de hep bu yöntemle yapıyorum. Diğer türlü makarnanın tüm vitamini suyla beraber gidiyor.
YanıtlaSil