13 Ocak 2014 Pazartesi

Domatesli Fettucini

Herkese merhaba,


Bu makarnayı kızım çok seviyor. Ben de hep sevdiği şeyleri yapmaya çalışıyorum. Hem sağlıklı hem de çok lezzetli olan makarnamızın pişirme usulü biraz farklı.

Ben uzun bir süredir makarnayı haşlamadan suyunu çektirerek pişiriyorum. Böyle daha besleyici olduğunu düşünüyorum. Makarnanın tadı da suyuyla birlikte gitmiş olmuyor. Size şimdi kendi usulümde yaptığım gibi tarif etmeye çalışacağım.

Haydi hep birlikte malzeme listesine ve yapılışına bir göz atalım,








 Malzemeler :


  • Yarım paket fettucini makarna
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Dört renk karabiber
  • Tuz


Yapılışı :


Soğanımızı küp küp doğrayalım. Geniş bir tencerenin içine soğanları ve zeytinyağını alalım. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra ince ince doğradığımız biberleri ilave edelim. Küp küp doğradığımız domatesleri ve biber salçasını da ekleyelim. Ve kavurmaya devam edelim. Tencereye bir bardak su ilave edelim. Kaynayan suyun içine makarnaları ilave edelim. Makarnalar suyu çektikçe tencerenin içine doğru girecekler. Tuz ve karabiberini ilave edip karıştıralım. Makarnanın üzerini bir parmak geçecek kadar su olmalı. Eğer suyu az ise kaynamış su ilavesi yapabilirsiniz. En son tereyağını ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık 10 - 15 dk. sonra makarnamız suyunu çekecek ve pişmiş olacaktır.


Afiyet Olsun.... 



Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle...:))















33 yorum:

  1. Ellerine sağlık arkadaşım .
    Çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Annem de son dönemlerde bu şekilde suyunu çektirerek yapıyor ve sonuç mükemmel! Gerçekten de döktüğümüz haşlama suyuyla tüm lezzeti de akıp gidiyormuş. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım benim. Ben de bu yöntemi tercih ediyorum daha besleyici oluyor....Sevgilerimle,

      Sil
  3. suyunu çektirince yapışık yapışık geliyor bana o yüzden yıkayarak tercih ediyoruz bizde ama lezzetli görünüyor :) afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tercihler tabi ki farklı olabilir canım. Ama kızım için en besleyici haliyle yapmaya çalışıyorum yemekleri. Biz de bu haliyle çok lezzetli buluyoruz....:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  4. Suyunu çektirerek pişirmeyi hiç denemedim
    Lezzetli ve vitaminli bir makarna olmuştur
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben uzun süredir böyle yapıyorum sen de istersen dene canım....:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  5. Ellerine sağlık Seldacım.Benim kızlarda çok sever.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Zaten bayılrım. Enfes görünüyor gerçekten.
    Ellerine emeğine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Makarna harika görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık Seldacığım. Sevdiğim bir lezzet. Canım istemedi desem kocaman bir yalan olur:)) Ama aldığım beş kiloda biz buradayız diye bağırıyor:)) Önce kilo vereceğim sonra fettucininin başına kurulacağım:)) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım benim....Tamam o zaman ilk önce kilo kontrol altına alınsın sonra makarna yenebilir....:)) Kendimizi arada bir şımartmamız lazım demi ama....:))
      Sevgiler canım...:))))

      Sil
  9. Izgara'nın yanına çok yakıştırıyorum, nefis oluyor nefis ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Ñam! Seguro que está delicioso!
    Kissitos!!

    YanıtlaSil
  11. Makarna harika görünüyor ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. Nefis görünüyor. Eminim tadı da öyle. :) Ben hamurunu da kendim açmıştım bir etkinlikte süper olmuştu. Param olsun, makinasını alacağım ilk fırsatta. Sonra gelsin kilolar... :))) <3 Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Yağmurcum. Ben de istiyorum makarna kesme makinası....:)) Kısmet bakalım...:)))
      Sevgiler,

      Sil
  13. Canım ellerine sağlık. Ben ev eriştesini bu yöntemle yapıyorum. Muhteşem oluyor.. Afiyetler olsun..:)) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Ben de haşlama yerine suyunu çektirme taktiğini İtalya'da yaşayan bir arkadaşımdan duymuştum.
    Ancak ben bir türlü ayarlayamıyorum, hep süzmek zorunda kalıyorum. Bunun ölçüsü nedir ki?
    Bir paket makarnaya kaç bardak su gibi mesela?
    http://neselizebra.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım makarna markasına göre de değişiyor su ölçüsü ama ben genelde 1 su bardağı makarnaya 1 su bardağı su kullanıyorum...:)) Sevgiler canım...

      Sil
  15. Canım ellerine sağlık bayılıyorum soslu makarnalara sevgiler....

    YanıtlaSil
  16. Ben de makarnayı kendi suyunda pişiriyorum. Suyu koymadan önce yağda makarnaları biraz kavurursanız yapışma olayı da olmuyor... Bu kısa makarnalar için geçerli tabii...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım senin dediğin yöntem de farklı. İlk önce makarnanın birazı kavruluyor sonra kalan makarna ilave edilip su ekleniyor. Ben de yaparım böyle iki renkli makarna....Aynen dediğin gibi erişte yada küçük boy makarnalarda daha iyi sonuç verir bu yöntem....:))
      Sevgiler,

      Sil
  17. Harika! :) Ben de hep bu yöntemle yapıyorum. Diğer türlü makarnanın tüm vitamini suyla beraber gidiyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...