Karnıbahar turşusunu uzun zamandır yapmak istiyordum. Nihayet yapabildim. Bu turşuyu turşu tariflerini çok beğendiğim Dokuzuncubulut' un sitesinde gördüm. Çok beğendim. Kendisinin ellerine sağlık. Her ne turşusu olursa olsun severek yiyorum. Brokoli ve karnıbahar turşumu bir an önce olsada tadına baksam diye heyecanlanıyorum. Turşu deneyimlerim hiç hız kesmeden devam ediyor. Daha farklı tarifleri de sizlere sunmayı planlıyorum. Lafı fazla uzatmadan geçelim turşumuzun tarifine,
Malzemeler :
- 6 - 7 adet çiçek karnıbahar
- 6 - 7 adet çiçek brokoli
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı salamura tuzu
- 1 baş sarımsak
- 1 çay kaşığı hardal tohumu
- 1 çay kaşığı kişniş tohumu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 adet defne yaprağı
- Üzüm sirkesi
- Kaynamış soğumuş su
Karnıbahar, brokoli ve havuçları yıkayalım. Havuçları soyalım. Turşu kavanozumuza en altına defne yaprağını koyalım üzerine istediğimiz şekilde malzemelerimizi yerleştirelim. Araya sarımsakları serpiştirelim. Kavanoz sıkıca dolduktan sonra yarıya kadar üzüm sirkesi dolduralım. Üzerine kaynamış soğumuş su ilave edelim. Turşu kavanozunun içindeki sirkeli su karışımını geniş bir kabın içine boşaltalım. Tuzunu, limon tuzunu ve baharatları ilave edip karıştıralım. Tuz tamamen eridiğinde turşu kavanozuna sirkeli suyumuzu dolduralım. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, serin bir yerde muhafaza edelim. Turşumuz yaklaşık bir hafta içinde hazır olacaktır. Açılan turşumuzu buzdolabında muhafaza etmeyi unutmayalım....
Afiyet Olsun....
Not : Tuz ölçüsünü kavanozun büyüklüğüne göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz.
Canım ellerine sağlık, eminim çok lezzetli olmuştur, bende merak ettim şimdi!
YanıtlaSilMerhaba canım,
SilEvet hem çok lezzetli hem de değişik bir turşu oldu. Merak ettim deyince üzüldüm şimdi. Keşke olsa da ikram edebilseydimmm...:(
bunu kesinlikle denemeliyim karnıbahar turşusu yedim, çok da severim ama brokoli turşusu hiç yemedim, kendini çok çok severim. Eminim turşusu da beni mest eder :) Aklıma düşürdüğünüz için teşekkür ederim. :)))
YanıtlaSil