10 Nisan 2013 Çarşamba

Çemen

Herkese merhaba,

Ben çemene bayılırım. Sabah kahvaltılarında olmazsa olmaz. Hele hafta içi aileyle birlikte kahvaltı yapma şansın olmazsa pazar kahvaltılarının önemi iki kat artar. İşte aynen biz de de öyle. Hafta içi yapamadığımız kahvaltının acısı pazar günü çıkar. Elimden ne gelirse eşim ve kızıma güzel güzel kahvaltılar hazırlarım. Çemen de onlardan biri. Çemeni mis gibi kızarmış ekmeğin üzerine sürüp yemesine doyulmuyor. Benim çemen tarifim biraz farklı. Genelde beğenilir ve tarifi istenir.

Evet lafı fazla uzatmayalım geçelim Selda usulü çemenin tarifine,






Malzemeler :

  • 2 çorba kaşığı TAT biber salçası
  • 2 çorba kaşığı TAT domates salçası
  • 1 çorba kaşığı ketçap 
  • 1 çorba kaşığı tahin
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane 
  • 2 diş sarımsak
  • Dört renk karabiber
  • Tuz

 Yapılışı :

Tavanın içine zeytinyağını ve salçaları alalım. Biraz kavurduktan sonra ketçapı ilave edelim. Sonra baharatları da ilave edip 1 - 2 dk. daha kavuralım. Rendelediğimiz sarımsakları da ilave edelim. En son tahini ilave edip iyice karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Ekmeğe sürülecek kıvama geldiğinde çemenimiz olmuş demektir.
Buzdolabında cam kavanozda 1 hafta saklayabiliriz.

Afiyet Olsun....

30 yorum:

  1. çemen otunun tozu da konuluyor diye biliyordu ama bu haliyle de güzel olmuş canım ellerine sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım,
      İşte dedim ya benim tarifim farklı diye...Ama muhteşem bir tadı var denemeni tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  2. Merhaba canım ne kadar değişik bir tarif ,tahin ve ketçap demek lazım ben de yapıyorum ama bu tarifi ilk defa gördüm ellerine sağlık mutlaka deniycem.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Evet dedim ya benim tarifim değişiktir ve beğenilir diye. Aynen dediğinin gibi ketçap ve tahin var sonuç bir harika...Mutlaka deneyin. Sevgilerimle,

      Sil
  3. Ellerine sağlık ablacım. Bizim de kahvaltı soframızın baştacıdır çemen :))) Ben içine biraz da çörek otu ve kırık ceviz ilave ediyorum. Öyle de çok güzel oluyor :)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Biz de çok seviyoruz. Çörek otu hiç aklıma gelmemişti bir de böyle deneyelim. Mutlaka nefis oluyordur. Sevgilerimle,

      Sil
  4. ellerinize sağlık süper bir tarif bu arada sitem yeni banada beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ayşe Hanımcım. Sevgilerimle,

      Sil
  5. Çörek otunu öğütmek gerekir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Çörek otunu öğütmeden kullanabilirsiniz. Benim çemen tarifimde çöret otu yok ama siz seviyorsanız ekleyebilirisiniz. Sevgilerimle,

      Sil
  6. ellerine sağlık canıımm...:)
    benim de oğlum çok seviyor çemeni..
    çok sık yaparım bende ama bloğumda paylaşmak aklıma gelmedi nedense.:)
    aldım o çiçek ekmeği;)
    öperim ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Çok teşekkür ederim. Benim kızım da çok seviyor tabi çok acı olmaması şartıyla. Çiçek ekmeği buyrun afiyet şeker olsun...:))
      Ben de öptüm...
      Sevgilerimle,

      Sil
  7. Ellerinize sağlık Seldacım. Bende tahinsiz ve sarımsaksız yapıyorum.. Çok haklısın çok lezzetli oluyor ve çok ekmek yeniyor.. Rejimde olduğum için epeydir yapmadım. Yaptığım zaman mutlaka tarifini deneyeceğim.. Afiyetler olsun.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Oya Hanımcım,
      Çok teşekkür ederim. Bir de benim tarifimle deneyin gerçekten farklı ve çok lezzetli. Arada bir küçük kaçamaklar yapıp insanın kendisini ödüllendirmesi de lazım. Sevgilerimle,

      Sil
  8. elıne sağlık bende cok severım senınkı bıraz değısık boylede denemelı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Selma Hanım. umarım denediğinizde beğenirsiniz. sevgilerimle,

      Sil
  9. ama bunun tadından yenmez ki, çok lezzetli olur...süper görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim hayat mutfakta güzel...:) sevgilerimle,

      Sil
  10. Eline sağlık Selda hanımcım bende çemeni çok severim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Semacım. çok teşekkür ederim bir de banim tarifimle dene çok beğeneceksin. sevgilerimle,

      Sil
  11. sevilmez mi cemen yaaaaa, resimlere bakarken bos bos yutkundum hehe :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Semanurcum. çok teşekkür ederim çiçek ekmeği ikram edebilirim...:)
      sevgilerimle,

      Sil
  12. Merhaba Selda ziyaretine çok memnun oldum bende seni takipteyimm :)
    çemene bayılırım,içinde tahinde var o şekilde denememiştim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım. Bloğuma hoşgeldin sefalar gtirdin. Eğer çemeni seviyorsan bir de banim tarif önerimle dene çok beğeneceksin. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,

      Sil
  13. ben bununla iki ekmek deviririm herhalde.nefis görünüyor..ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  14. Off benimd ekahvaltıda yemeye doyamadığım bir lezzet:))
    Ellerine sağlık canım:))

    YanıtlaSil
  15. canım ellerine sağlık.hakikaten farklı olmuş.bende izlemeye aldım.sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Selda hanım bizde çok severiz gerçekten sizin tarif değişik tahini hiç duymadım mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Selcen. Çok teşekkür ederim. Gerçekten benim tarifim biraz farklı denemeni tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  17. Selda'cım..çok değişik bir tarif..muambara tarifine de baktım, az..önce..benim sıklıkla yaptığım kahvaltılıklar..ama Tahin hiç denemedim..her 2 tarifine ben şunu eklemek isterim..nacizane..:-) susam, ve biraz limon..ellerine sağlık diyorum..kolaylıklar dilerim sana..öpüyorum..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...