Mor lahana turşusunu daha önce yapmamıştım. Niye yapmadım onu da bilmiyorum. Hem çok pratik hem de çok lezzetli. Tek başına veya başka bir salataya süs olarak kullanın her haliyle çok güzel. Sizlere de tavsiye ediyorum. Eğer hala yapmadıysanız sezon bitmeden yapın derim. Evet işte mor lahana turşumun tarifi şöyle,
Malzemeler :
- 1 adet mor lahana
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 2 - 3 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı salamura tuzu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Kaynamış soğumuş su
Yapılışı :
Mor lahanayı ortadan ikiye keselim. İnce ince şeritler halinde doğrayalım. Geniş bir kabın içinde yıkayalım. Süzülmeleri için süzgecin içine alalım. Havucumuzu yıkayalım ve istediğimiz şekilde doğrayalım. Turşu kavanozumuza mor lahanayı ve havuçları yerleştirelim. Aralarına sarımsakları serpiştirelim. Elma sirkesini kavanoza boşaltalım. Üzerine kaynamış soğumuş su ilave edelim. Turşu kavanozunun içindeki sirkeli su karışımını geniş bir kabın içine boşaltalım. Tuzunu, limon tuzunu ilave edip karıştıralım. Tuz tamamen eridiğinde turşu kavanozuna sirkeli suyumuzu dolduralım. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, serin bir yerde muhafaza edelim. Turşumuz yaklaşık bir hafta içinde hazır olacaktır.
Afiyet Olsun...
mor lahanaya bayılırım..
YanıtlaSilellerinize sağlık..
şimdi bu aynı zamanda bir turşu tarifi tabi lahana ve havucun yerini herşey alabilir öyle değilmi?
sevgiler.
Aynen öyle Dilekcim. Bu bir turşu tarifi. Lahana yerine başka bir malzeme ile de yapabilirsin. Sevgilerimle,
SilElinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Ayşen Hanımcım.... Sevgilerimle,
SilMor lahana turşusuna ve rengine bayılıyorum. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilFeray Hanım ben de rengine vuruldum. Ama tadıda müthiş... Sevgilerimle,
SilNefis bir lezzet özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışıyor ,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Cizelcim. Evet et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor. Sevgilerimle,
SilEllerine sağlık canım bayılırım lahana turşusuna bitmeden yapmak lazım bu güzel tarifinle...
YanıtlaSilSevgilerimle...
Merhaba canım. Aynen öyle sezon bitmeden dene derim. Sevgilerimle,
SilBu pembeyi çok seviyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhaba Nursevin ablacım. Aynen bende bu pembeye vuruldum zaten. Sevgilerimle,
Silellerine sağlık Selda' cım..
YanıtlaSilne kadar tatlı bi pembesi var öyle:)
Çok teşekkür ederim canım. Çok güzel bir pembe ben de bayıldım. Denemeni tavsiye ederim. Sevgilerimle,
SilBlogunuzu çok beğendim, tarifleriniz harika, benim için bir hazine. Sürekli takip edeceğim artık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık!!!
Merhaba Emilia Hanım,
SilBloğuma hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Güzel sözleriniz için çok ama çok teşekkür ederim. Aslında benim bloğumda yeni....
Ben de değişik tarifleri denemeyi seviyorum ve bloğumda da paylaşıyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle.
Sevgilerimle,
elıne sağlık bende denemedım hıc ama artık bende denemelıyım
YanıtlaSilMerhaba Selma Hanımcım. Bence de deneyin müthiş bir tat. Sevgilerimle,
SilBende yaptım geçende bol bol aldım pazardan. Olunca bende tarifini paylaşayım. Sevgiler. ;-)
YanıtlaSilMerhaba Yağmurcum,
SilBen de çok seviyorum bu turşusuyu. Senin de ellerine sağlık arkadaşım. Tarifini merakla bekliyorum. Sevgilerimle...:)
bu tursuyu daha önce bir yerde yemistim ilk ne oldugünü anlayamamistim..sayende buldum tatlim :) teşekkürler ellerine sağlık:))
YanıtlaSilMerhaba canım,
SilBen mor lahana turşusunu çok severim. Eğer beğendiysen mutlaka benim tarifimle denemelisin. Sevgilerimle,