2 Nisan 2013 Salı

Mor Lahana Turşusu

Herkese merhaba,


Mor lahana turşusunu daha önce yapmamıştım. Niye yapmadım onu da bilmiyorum. Hem çok pratik hem de çok lezzetli. Tek başına veya başka bir salataya süs olarak kullanın her haliyle çok güzel. Sizlere de tavsiye ediyorum. Eğer hala yapmadıysanız sezon bitmeden yapın derim. Evet işte mor lahana turşumun tarifi şöyle,






Malzemeler :

  • 1 adet mor lahana
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 2 - 3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı salamura tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Kaynamış soğumuş su

Yapılışı :

 
Mor lahanayı ortadan ikiye keselim. İnce ince şeritler halinde doğrayalım. Geniş bir kabın içinde yıkayalım. Süzülmeleri için süzgecin içine alalım. Havucumuzu yıkayalım ve istediğimiz şekilde doğrayalım. Turşu kavanozumuza mor lahanayı  ve havuçları yerleştirelim. Aralarına sarımsakları serpiştirelim. Elma sirkesini kavanoza boşaltalım. Üzerine kaynamış soğumuş su ilave edelim. Turşu kavanozunun içindeki sirkeli su karışımını geniş bir kabın içine boşaltalım. Tuzunu, limon tuzunu ilave edip karıştıralım. Tuz tamamen eridiğinde turşu kavanozuna sirkeli suyumuzu dolduralım. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, serin bir yerde muhafaza edelim. Turşumuz yaklaşık bir hafta içinde hazır olacaktır.

Afiyet Olsun...











22 yorum:

  1. mor lahanaya bayılırım..
    ellerinize sağlık..
    şimdi bu aynı zamanda bir turşu tarifi tabi lahana ve havucun yerini herşey alabilir öyle değilmi?

    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Dilekcim. Bu bir turşu tarifi. Lahana yerine başka bir malzeme ile de yapabilirsin. Sevgilerimle,

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ayşen Hanımcım.... Sevgilerimle,

      Sil
  3. Mor lahana turşusuna ve rengine bayılıyorum. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feray Hanım ben de rengine vuruldum. Ama tadıda müthiş... Sevgilerimle,

      Sil
  4. Nefis bir lezzet özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışıyor ,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Cizelcim. Evet et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor. Sevgilerimle,

      Sil
  5. Ellerine sağlık canım bayılırım lahana turşusuna bitmeden yapmak lazım bu güzel tarifinle...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım. Aynen öyle sezon bitmeden dene derim. Sevgilerimle,

      Sil
  6. Bu pembeyi çok seviyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nursevin ablacım. Aynen bende bu pembeye vuruldum zaten. Sevgilerimle,

      Sil
  7. ellerine sağlık Selda' cım..
    ne kadar tatlı bi pembesi var öyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Çok güzel bir pembe ben de bayıldım. Denemeni tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  8. Blogunuzu çok beğendim, tarifleriniz harika, benim için bir hazine. Sürekli takip edeceğim artık.
    Ellerinize sağlık!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Emilia Hanım,
      Bloğuma hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Güzel sözleriniz için çok ama çok teşekkür ederim. Aslında benim bloğumda yeni....
      Ben de değişik tarifleri denemeyi seviyorum ve bloğumda da paylaşıyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle.
      Sevgilerimle,

      Sil
  9. elıne sağlık bende denemedım hıc ama artık bende denemelıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Selma Hanımcım. Bence de deneyin müthiş bir tat. Sevgilerimle,

      Sil
  10. Bende yaptım geçende bol bol aldım pazardan. Olunca bende tarifini paylaşayım. Sevgiler. ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yağmurcum,
      Ben de çok seviyorum bu turşusuyu. Senin de ellerine sağlık arkadaşım. Tarifini merakla bekliyorum. Sevgilerimle...:)

      Sil
  11. bu tursuyu daha önce bir yerde yemistim ilk ne oldugünü anlayamamistim..sayende buldum tatlim :) teşekkürler ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım,
      Ben mor lahana turşusunu çok severim. Eğer beğendiysen mutlaka benim tarifimle denemelisin. Sevgilerimle,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...