Yine ve yeniden bir REFKA tarifi. Her zaman ki gibi müthiş bir tarif. Ellerine sağlık Refikacığım...
Ben bu kadar lezzetli ve bir o kadar da ilginç bir köfte görmedim. Ben kadayıfı sadece tatlılarda kullanırdım. İlk defa böyle bir yemekte kullandım. Ama sonuç müthiş. Üstten gelen kıtırlık köfteyle ve soslarla buluşunca tadına doyum olmuyor.
Eğer siz de denemek isterseniz tarifi şöyle,
Malzemeler :
- 100 gr. kıyma
- 250 gr kadayıf
- 1 çay kaşığı köfte baharı
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1 avuç ekmek içi (veya 1 tatlı kaşığı galeta unu)
- 1/3 bağ maydanoz
Yoğurt sosu için,
- 3 su bardağı yoğurt
- 4 diş sarımsak
Süslemek için,
- 4 çorba kaşığı sıyıvağ veya tereyağı
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Nane
- Kekik
Yapılışı :
Geniş bir kabın içine kadayıf hariç köfte malzemelerini alıp yoğuralım. Yoğurduğunuz köfteyi sıkıştırarak fındık boyutuna getirelim. Sonra kadayıfın içinden uzun bir tutamını çevire çevire kıymanın üzerine saralım. (her bir kadayıf topu 2 cm. çapında olsun). Bu sırada yanınızda bir tabak sıvı yağ veya seviyorsanız eritilmiş tereyağı bulunsun. Avcunuzu bu yağ ile yağlayalım böylece elimizde top haline getirirken kadayıf otomatik olarak yağlanacaktır (yine de çok hafif olacaktır).
Kadayıf toplarını fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisini üzerine dizelim ve fırının 200 derece ızgarasını yakalım. Yemeğiniz 10 dakikada kızaracak ve pişecektir. Ara ara karıştırarak her tarafının kızardığına emin olalım.
Bu sırada oda sıcaklığındaki yoğurdu çırpalım ve krema kıvamına getirelim, sonra 4 diş sarımsağı havanda dövüp yoğurda ekleyelim. Ağız tadınıza göre tuz ekleyin.. Kadayıf tuzsuz olacağından normalden fazla tuz koyabilirsiniz.
Süslemek için ise, bir tavaya sıvıyağ veya tereyağını ve salçaları ilave edelim malzemeler kaynayıp birbirlerini kabul edinceye kadar karıştıralım ve kaynatalım. Sonra ateşten alıp içine çekme karabiber, nane ve kekik ekleyelim.
Kadayıf mantınızı bir tabağa alalım, üzerine yoğurdunu ve salçalı sosunu ekleyerek servis edelim.
Afiyet Olsun...
yenilikçi bir yaklaşım :)))
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım...
Silellerine sağlık ablacım. nefis bir görüntü :)))
YanıtlaSilsevgiler...
teşekkür ederim tatlım...:))
SilEllerinize sağlık, tadını tahmin edebiliyorum. Başarılı bir tarif :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Selma Hanımcım. Tadı müthiş tavsiye ederim. Sevgilerimle,
Silsuan olsada yesem goruntu sahane bende patatesle yapiyorum amaa bu coook guzel:)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım. tavsiye ederim tadı çok güzelll...sevgilerimle,
SilÇok ilginç :)Çok farklı bir tarif olmuş.
YanıtlaSilteşekkür ederim Büşracım. sevgilerimle,
Silnefis görünüyor ellerinze sağlık.. mmmm
YanıtlaSilsevgiler..
Çok teşekkür ederim Dilekcim. Tadı nefisss. Tavsiye ederim. Sevgilerimle,
SilAklıma gelmezdi böyle birşey kim bulduysa süper olmuş canım eline sağlık
YanıtlaSilMerhabalar Kardelen Sezgin Hanım. Bu tarif Refika Hanım' ın tarifi. Ben de onun sıkı takipçilerindenim. Bu tarifi çok beğendim ve denedim. Sonuç mükemmel tavsiye ederim. Sevgilerimle,
Sildeğişik bir tarif olmuş canım ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilteşekkürler Turuncu Tatlar...sevgilerimle,
SilTelevizyondaki bir yemek programında izlemiştim bende.Nefis olmuş ellerine sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Şule Hanımcım. Gerçekten nefis, tavsiye ederim. Sevgilerimle,
SilEn sevdiğim tarif,bende blogumda Refika'nın bu tarifini geçen senelerde paylaşmıştım.Hemde yapımı kolay.Eline sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Ihlamurcum. Ben de çok beğendimmm...Sevgilerimle,
SilGüzel bir tarif. Hem şık, hem de lezzetli olduğunu düşünüyorum. Ellerinize sağlık. Sevgiler
YanıtlaSilMerhabalar Nilgün Hanım. Hem lezzetli hem de sunumu çok şık. Tavsiye ederim. Sevgilerimle,
Silsüper ..bunu yapmalıyım en kısa zamanda..
YanıtlaSilEllerine sağlık..çok hoş bir fikir olmuş :)
Merhabalar,
SilMutlaka deneyin müthiş bir lezzet. Sevgilerimle,
Ellerine sağlık Seldacım. Çok lezzetli ve hoş bir mantı olmuş. En kısa zamanda deneyeceğim.. Sevgiler..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Oyacım. Mutlaka denemelisin. Sevgilerimle,
SilBende misafirim geldiği zaman mutlaka yapıcam,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMutlaka denemelisiniz Sevil Hanım. Farklı bir lezzet umarım siz de beğenirsiniz. Sevgilerimle,
SilEllerine sağlık Seldacım oldukça ilginç ve bir o kadarda güzel bir tarif olmuş..Mutlaka deneyeceğim..Sevgilerimle..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Zeynepcim. Çok farklı ve müthiş bir lezzet. Denemeni öneririm. Sevgilerimle,
Silcanım benim harika olmuş denemek gerek bende dediğin gibi hiç tatlı haricinde kullanmadım kadayıfı çok merak ettim bak şimdi en kısa zamanda yapacağım ellerine sağlık
YanıtlaSilMerhabalar,
SilÇok teşekkür ederim. Mutlaka deneyin. Biz çok beğendik umarım siz de beğenirsiniz. Sevgilerimle,
bu tarif nefis görünüyor notlarım arasına aldım. Haftaya bir fotoğraf çekiminde belki bu tarifi yaparız:)
YanıtlaSilBeğenmenize çok sevindim. Çok farklı ve bir o kadar da lezzetli bit tarif...Sevgilerimle,
SilHarika görünüyor denemem şart :)
YanıtlaSil