3 Mayıs 2013 Cuma

Kadayıf Mantısı

Merhabalar,

Yine ve yeniden bir REFKA tarifi. Her zaman ki gibi müthiş bir tarif. Ellerine sağlık Refikacığım...
Ben bu kadar lezzetli ve bir o kadar da ilginç bir köfte görmedim. Ben kadayıfı sadece tatlılarda kullanırdım. İlk defa böyle bir yemekte kullandım. Ama sonuç müthiş. Üstten gelen kıtırlık köfteyle ve soslarla buluşunca tadına doyum olmuyor.

Eğer siz de denemek isterseniz tarifi şöyle,







Malzemeler :

  • 100 gr. kıyma
  • 250 gr kadayıf
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber 
  • 1/2 çay kaşığı kimyon 
  • 1/2 çay kaşığı pul biber 
  • 1 avuç ekmek içi (veya 1 tatlı kaşığı galeta unu)
  • 1/3 bağ maydanoz

Yoğurt sosu için,
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 4 diş sarımsak

Süslemek için,
  • 4 çorba kaşığı sıyıvağ veya tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Nane
  • Kekik



Yapılışı :


Geniş bir kabın içine kadayıf hariç köfte malzemelerini alıp yoğuralım. Yoğurduğunuz köfteyi sıkıştırarak fındık boyutuna getirelim. Sonra kadayıfın içinden uzun bir tutamını çevire çevire kıymanın üzerine saralım. (her bir kadayıf topu 2 cm. çapında olsun). Bu sırada yanınızda bir tabak sıvı yağ veya seviyorsanız eritilmiş tereyağı bulunsun. Avcunuzu bu yağ ile yağlayalım böylece elimizde top haline getirirken kadayıf otomatik olarak yağlanacaktır (yine de çok hafif olacaktır).

Kadayıf toplarını fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisini üzerine dizelim ve fırının 200 derece ızgarasını yakalım. Yemeğiniz 10 dakikada kızaracak ve pişecektir. Ara ara karıştırarak her tarafının kızardığına emin olalım.

Bu sırada oda sıcaklığındaki yoğurdu çırpalım ve krema kıvamına getirelim, sonra 4 diş sarımsağı havanda dövüp yoğurda ekleyelim. Ağız tadınıza göre tuz ekleyin.. Kadayıf tuzsuz olacağından normalden fazla tuz koyabilirsiniz.

Süslemek için ise, bir tavaya sıvıyağ veya tereyağını ve salçaları ilave edelim malzemeler kaynayıp birbirlerini kabul edinceye kadar karıştıralım ve kaynatalım. Sonra ateşten alıp içine çekme karabiber, nane ve kekik ekleyelim.

Kadayıf mantınızı bir tabağa alalım,  üzerine yoğurdunu ve salçalı sosunu ekleyerek servis edelim.


Afiyet Olsun...









35 yorum:

  1. yenilikçi bir yaklaşım :)))

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık ablacım. nefis bir görüntü :)))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık, tadını tahmin edebiliyorum. Başarılı bir tarif :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Selma Hanımcım. Tadı müthiş tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  4. suan olsada yesem goruntu sahane bende patatesle yapiyorum amaa bu coook guzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım. tavsiye ederim tadı çok güzelll...sevgilerimle,

      Sil
  5. Çok ilginç :)Çok farklı bir tarif olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Büşracım. sevgilerimle,

      Sil
  6. nefis görünüyor ellerinze sağlık.. mmmm

    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Dilekcim. Tadı nefisss. Tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  7. Aklıma gelmezdi böyle birşey kim bulduysa süper olmuş canım eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Kardelen Sezgin Hanım. Bu tarif Refika Hanım' ın tarifi. Ben de onun sıkı takipçilerindenim. Bu tarifi çok beğendim ve denedim. Sonuç mükemmel tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  8. değişik bir tarif olmuş canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Turuncu Tatlar...sevgilerimle,

      Sil
  9. Televizyondaki bir yemek programında izlemiştim bende.Nefis olmuş ellerine sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Şule Hanımcım. Gerçekten nefis, tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  10. En sevdiğim tarif,bende blogumda Refika'nın bu tarifini geçen senelerde paylaşmıştım.Hemde yapımı kolay.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ihlamurcum. Ben de çok beğendimmm...Sevgilerimle,

      Sil
  11. Güzel bir tarif. Hem şık, hem de lezzetli olduğunu düşünüyorum. Ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Nilgün Hanım. Hem lezzetli hem de sunumu çok şık. Tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  12. süper ..bunu yapmalıyım en kısa zamanda..
    Ellerine sağlık..çok hoş bir fikir olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Mutlaka deneyin müthiş bir lezzet. Sevgilerimle,

      Sil
  13. Ellerine sağlık Seldacım. Çok lezzetli ve hoş bir mantı olmuş. En kısa zamanda deneyeceğim.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Oyacım. Mutlaka denemelisin. Sevgilerimle,

      Sil
  14. Bende misafirim geldiği zaman mutlaka yapıcam,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisiniz Sevil Hanım. Farklı bir lezzet umarım siz de beğenirsiniz. Sevgilerimle,

      Sil
  15. Ellerine sağlık Seldacım oldukça ilginç ve bir o kadarda güzel bir tarif olmuş..Mutlaka deneyeceğim..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Zeynepcim. Çok farklı ve müthiş bir lezzet. Denemeni öneririm. Sevgilerimle,

      Sil
  16. canım benim harika olmuş denemek gerek bende dediğin gibi hiç tatlı haricinde kullanmadım kadayıfı çok merak ettim bak şimdi en kısa zamanda yapacağım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Çok teşekkür ederim. Mutlaka deneyin. Biz çok beğendik umarım siz de beğenirsiniz. Sevgilerimle,

      Sil
  17. bu tarif nefis görünüyor notlarım arasına aldım. Haftaya bir fotoğraf çekiminde belki bu tarifi yaparız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim. Çok farklı ve bir o kadar da lezzetli bit tarif...Sevgilerimle,

      Sil
  18. Harika görünüyor denemem şart :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...