Volovan; Fransızlara özgü, mülföy hamuru ile yapılan ve kuş yuvasına benzeyen bir börek çeşididir.
Milföyden yapılan ve sunumu ile göz dolduran labneli volovanı nasıl yapmışım haydi bir bakalım,
Malzemeler :
- 6 adet milföy yaprağı
- 1 yumurta sarısı
- 50 gr Ülker İçim Labne
- Susam
Yapılışı :
Milföylerimizi buzluktan çıkartalım ve çözülmelerini bekleyelim. Fazla yumuşamasını beklemeden milföyleri tezgahın üzerine alalım. İstediğimiz kurabiye kalıpları ile keselim. Her bir çiçek için iki adet milföy lazım. Üstte kalanın içini daha küçük bir kalıpla kesip çıkartalım. İki milföyü üst üste koyalım. Milföyler bitene kadar aynı işleme devam edelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine volovanlarımızı dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıttığımız 180 C fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan volovanların üzerine labne peyniri sürüp susam serpelim. Ve labneli volovanlarımız servise hazır...
Afiyet Olsun...
Çok güzel gözüküyor hemde kolay yapımı :) Eline saglık bende en kısa zamanda denicem :)
YanıtlaSilMerhaba canım. Bloğuma hoş geldin. Çok teşekkür ederim. Kesinlikle tavsiye ederim çok güzel oluyor. Sevgilerimle,
SilHarika görünüyor
YanıtlaSilMilföylü tarifler çok da pratik oluyor
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Çok teşekkür ederim canım. Hem pratik hem de çok lezzetli....Sevgilerimle,
Silmerhaba bloğuma bıraktığın yorumdan görüp senin bloğunu izlemeye aldım gerçektende güzel bir blog yapmışsınız tebrikler bu arada çekilişime katılmamışsınız:( katılırsanız sevinirim:) şimdiden teşekkürler.
YanıtlaSilMerhabalar siz de hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Çekiliş konusunda pek şanslı değilim ama yine de memnuniyetle katılırım. Sevgilerimle,
SilSelda'cım çok hoş olmuş. Ellerine sağlık sevgiler. Bu papatya kalıplar benim de en sevdiğim ve en çok kullandığım kalıplar.
YanıtlaSilMerhaba Pembe Kekiğim. Çok teşekkür ederim. Ben de çok seviyorum bu çiçek kalıbını....:))
SilSevgilerimle,
Güzel fikirmiş. Görüntü olarak da tat olarak da tam misafirlik. Ellerinize sağlık. Görüşmek üzere.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Denizcim. Evet tam misafirlik....Sevgilerimle,
SilEllerine sağlık nefis görünüyor çıtır çıtır :)))
YanıtlaSilAfiyetler olsun,
öpüldün :)
Teşekkür ederim tatlım. Ben de seni öptüm. Sevgilerimle,
SilHem pratik ,hem de sunumu güzel gözüküyor bugün yapayım beş çayına bakalım tadı nasıl eminim oda güzeldir canım:))
YanıtlaSilHem çok lezzetli hem de çok pratik tavsiye ederim. Sevgilerimle,
SilLeziz ve pratik çok hoş olmuş canım...
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Sevgilerimle...
Çok teşekkür ederim Emelcim. Sevgilerimle,
SilÇok şirinler ya bir lokmada yut çerezlik cıtırlık şeyler olmuş eline sağlık canım
YanıtlaSilÇok teşekkür Kardelen Hanım. Aynen çerez gibi oldu hem de çok lezzetli...Sevgilerimle,
SilSelda'cım, sunum harika eline sağlık, zaten bu milföy iyi ki var değil mi?
YanıtlaSilMerhaba Ihlamurcum. Çok teşekkür ederim. Aynen iyi ki bu milföy var da biz de böyle güzel tarifleri yapabiliyoruz. Sevgilerimle,
SilEllerine sağlık Seldacım. Bende çok sık kullanıyorum milföyleri. Kurtarıcım..:) Sunum harika olmuş.. Sevgiler..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Oyacım. Evet milföy hepimizin kurtarıcısı....:))
SilSevgilerimle,
Gece gece hiç iyi gelmedi bu post :)
YanıtlaSilBeğenmene çok sevindim canım. Hem pratik hem de çok lezzetli tavsiye ederim. Sevgilerimle,
Silmerhaba canım gecikme için özür dilerim.. şu sıralar blog çok karışık :) kim geldi kim gitti anlayamıyorum.. Tanıştığımıza memnun oldum.. Yemek bloglarını çok severim.. ne pişiricem diye düşünürken imdada yetişirler :) ellrine sağlık.. sunum harika..
YanıtlaSilMerhaba Ceydacığım,
SilBloğuma hoş geldin sefalar getirdin. Ben de çok memnun oldum. Güzel sözlerin için teşekkürler. Sevgilerimle,
Selda hanım merhaba , iadeyi ziyaret yapayım dedim ama pişman oldum. Çünki aç karına geldim bloğunuza , harika yemek tarifleri başımı döndürdü.:))
YanıtlaSilKızınızın minyatüre ilgisi olduğunu belirtmişsiniz. Çok harika lütfen bu konuda destekleyin onu, Özden amcası olarak benden bir isteği olursa bende yardıma hazırım..Bu konuda destekleyin dedim çünkü etrafınıza bakın rölyef yapan çok, ahşap boyama işleri yapan ganimet, oya boncuk işleri desen baya çok ama minyatür yapan..!!!! çok azz. Diğerlerini küçümsediğimden değil yanlış anlamayın az yapılan bir işi yapmak ilgiyi, dikkati daha çok çekiyor, albenisi daha fazla oluyor:))
Kolay gelsin...:)
Merhaba Özden Bey,
SilBloğuma hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Kızımın her zaman yapmak istediklerine destek olurum. İnşallah minyatür konusunda kendisini geliştirmesine yardımcı olacağım. Takıldığımızda mutlaka sizden destek isterim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,
Hem mideye hem de göze hitap ediyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler Hayat Mutfakta Güzel....Sevgilerimle,
SilYorumunu şimdi görüyorum, bende senin bloğuna bayıldım :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,
SilCok nefis görünüyor ellerinize saglik sizinde blogunuz cok güzel tariflerinizde nefis emeklerinize saglik.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Gülcan Hanım. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler,
Silellleine sağlık arkadaşım harika olmuşlar sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkürler Turuncu Tatlar. Sevgilerimle,
SilEllerinize sağlık. Nefiss görünüyor. Kolay ve şık bir tarif.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Serapcım. Mutlaka denemelisin. Sevgilerimle,
SilEllerine sağlık Seldacım nefis görünüyor.Çokta pratikmiş ilk fırsatta denemeliyim sevgilerimle
YanıtlaSilMerhaba Semacım,
SilMutlaka denemelisin hem lezzetli hem de pratik bir tarif. Sevgilerimle,
saat olmuş 1. ne işin var hamaratların bloglarında :(
YanıtlaSilen iyisi ben yatayım :)
Çok teşekkür ederim canım kendimce yaptıklarımı sizlere sunmaya çalışıyorum...Sevgilerimle,
Sil