28 Mayıs 2013 Salı

Labneli Volovan

Herkese kocaman bir merhaba,

Volovan; Fransızlara özgü, mülföy hamuru ile yapılan ve kuş yuvasına benzeyen bir börek çeşididir.


Hep aynı tarifler, yok mu değişik bir şeyler dediğinizi duyar gibiyim. İşte tam size göre bir tarifim var. Hem pratik hem de lezzetli.

Milföyden yapılan ve sunumu ile göz dolduran labneli volovanı nasıl yapmışım haydi bir bakalım,












Malzemeler :

  • 6 adet milföy yaprağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 gr Ülker İçim Labne
 Üzeri için,
  • Susam

Yapılışı :

Milföylerimizi buzluktan çıkartalım ve çözülmelerini bekleyelim. Fazla yumuşamasını beklemeden milföyleri tezgahın üzerine alalım. İstediğimiz kurabiye kalıpları ile keselim. Her bir çiçek için iki adet milföy lazım. Üstte kalanın içini daha küçük bir kalıpla kesip çıkartalım. İki milföyü üst üste koyalım. Milföyler bitene kadar aynı işleme devam edelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine volovanlarımızı dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıttığımız 180 C fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan volovanların üzerine labne peyniri sürüp susam serpelim. Ve labneli volovanlarımız servise hazır...

Afiyet Olsun...




   

42 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyor hemde kolay yapımı :) Eline saglık bende en kısa zamanda denicem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım. Bloğuma hoş geldin. Çok teşekkür ederim. Kesinlikle tavsiye ederim çok güzel oluyor. Sevgilerimle,

      Sil
  2. Harika görünüyor
    Milföylü tarifler çok da pratik oluyor
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Hem pratik hem de çok lezzetli....Sevgilerimle,

      Sil
  3. merhaba bloğuma bıraktığın yorumdan görüp senin bloğunu izlemeye aldım gerçektende güzel bir blog yapmışsınız tebrikler bu arada çekilişime katılmamışsınız:( katılırsanız sevinirim:) şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar siz de hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Çekiliş konusunda pek şanslı değilim ama yine de memnuniyetle katılırım. Sevgilerimle,

      Sil
  4. Selda'cım çok hoş olmuş. Ellerine sağlık sevgiler. Bu papatya kalıplar benim de en sevdiğim ve en çok kullandığım kalıplar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Pembe Kekiğim. Çok teşekkür ederim. Ben de çok seviyorum bu çiçek kalıbını....:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  5. Güzel fikirmiş. Görüntü olarak da tat olarak da tam misafirlik. Ellerinize sağlık. Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Denizcim. Evet tam misafirlik....Sevgilerimle,

      Sil
  6. Ellerine sağlık nefis görünüyor çıtır çıtır :)))
    Afiyetler olsun,
    öpüldün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım. Ben de seni öptüm. Sevgilerimle,

      Sil
  7. Hem pratik ,hem de sunumu güzel gözüküyor bugün yapayım beş çayına bakalım tadı nasıl eminim oda güzeldir canım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem çok lezzetli hem de çok pratik tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  8. Leziz ve pratik çok hoş olmuş canım...
    Ellerine sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Çok şirinler ya bir lokmada yut çerezlik cıtırlık şeyler olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür Kardelen Hanım. Aynen çerez gibi oldu hem de çok lezzetli...Sevgilerimle,

      Sil
  10. Selda'cım, sunum harika eline sağlık, zaten bu milföy iyi ki var değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ihlamurcum. Çok teşekkür ederim. Aynen iyi ki bu milföy var da biz de böyle güzel tarifleri yapabiliyoruz. Sevgilerimle,

      Sil
  11. Ellerine sağlık Seldacım. Bende çok sık kullanıyorum milföyleri. Kurtarıcım..:) Sunum harika olmuş.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Oyacım. Evet milföy hepimizin kurtarıcısı....:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  12. Gece gece hiç iyi gelmedi bu post :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim canım. Hem pratik hem de çok lezzetli tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  13. merhaba canım gecikme için özür dilerim.. şu sıralar blog çok karışık :) kim geldi kim gitti anlayamıyorum.. Tanıştığımıza memnun oldum.. Yemek bloglarını çok severim.. ne pişiricem diye düşünürken imdada yetişirler :) ellrine sağlık.. sunum harika..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ceydacığım,
      Bloğuma hoş geldin sefalar getirdin. Ben de çok memnun oldum. Güzel sözlerin için teşekkürler. Sevgilerimle,

      Sil
  14. Selda hanım merhaba , iadeyi ziyaret yapayım dedim ama pişman oldum. Çünki aç karına geldim bloğunuza , harika yemek tarifleri başımı döndürdü.:))
    Kızınızın minyatüre ilgisi olduğunu belirtmişsiniz. Çok harika lütfen bu konuda destekleyin onu, Özden amcası olarak benden bir isteği olursa bende yardıma hazırım..Bu konuda destekleyin dedim çünkü etrafınıza bakın rölyef yapan çok, ahşap boyama işleri yapan ganimet, oya boncuk işleri desen baya çok ama minyatür yapan..!!!! çok azz. Diğerlerini küçümsediğimden değil yanlış anlamayın az yapılan bir işi yapmak ilgiyi, dikkati daha çok çekiyor, albenisi daha fazla oluyor:))
    Kolay gelsin...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Özden Bey,
      Bloğuma hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Kızımın her zaman yapmak istediklerine destek olurum. İnşallah minyatür konusunda kendisini geliştirmesine yardımcı olacağım. Takıldığımızda mutlaka sizden destek isterim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,

      Sil
  15. Hem mideye hem de göze hitap ediyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Yorumunu şimdi görüyorum, bende senin bloğuna bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,

      Sil
  17. Cok nefis görünüyor ellerinize saglik sizinde blogunuz cok güzel tariflerinizde nefis emeklerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gülcan Hanım. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler,

      Sil
  18. ellleine sağlık arkadaşım harika olmuşlar sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Ellerinize sağlık. Nefiss görünüyor. Kolay ve şık bir tarif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Serapcım. Mutlaka denemelisin. Sevgilerimle,

      Sil
  20. Ellerine sağlık Seldacım nefis görünüyor.Çokta pratikmiş ilk fırsatta denemeliyim sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Semacım,
      Mutlaka denemelisin hem lezzetli hem de pratik bir tarif. Sevgilerimle,

      Sil
  21. saat olmuş 1. ne işin var hamaratların bloglarında :(
    en iyisi ben yatayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım kendimce yaptıklarımı sizlere sunmaya çalışıyorum...Sevgilerimle,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...