12 Mart 2018 Pazartesi

İki Renkli Pasta

Merhabalar herkese,

Bugün sizlere enfes bir pasta tarifim var. Pastalar genel de ağır olur ya, bu pasta tam aksine o kadar hafif ki. Bizim ev halkı fazlasıyla beğendi. Bir dilim asla yetmedi :)) Sizler de beş çaylarınız için sevdiklerinize hazırlayabilirsiniz. Yapım aşamaları biraz karışık gelebilir ama inanın bana çok pratik. Bir de sonuç böyle muhteşem olunca uğraşmaya değer bence.

İki renkli pastamı hazırlarken APM Profesyonel Pastacılık ürünlerinden sade krem şanti, kuvertür çikolata, üzerini süslemek için ise antep fıstığı ve file badem kullandım. Ürünler o kadar kaliteli ki işte böyle harika sonuçlar almak mümkün. Teşekkürler APM Profesyonel Pastacılık ürünleri :))


Haydi sizleri hiç bekletmeden geçiyorum iki renkli pastamın tarifine,












Malzemeler :


  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kakao ( 25 gr )
  • 1 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için,
  • 2 su bardağı süt
  • 160 gr sade krem şanti ( 2 paket )
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
Çikolata sosu için,
  • 200 gr sütlü kuvertür çikolata
  • 1 paket krema
Süslemek için,
  • İri çekilmiş antep fıstığı
  • File badem



Yapılışı :

İşe pastamızın kek kısmını hazırlamakla başlayalım. Yumurta ve toz şekeri bir kabın içine alıp mikser yardımıyla köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Elediğimiz un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyelim. Homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpalım. En son sıcak suyu ekleyip karıştırdıktan sonra kekimizi yağladığımız kelepçeli kalıba alalım. Önceden ısıtılmış 170 C fırında pişirelim. Kürdan testi ile kontrol edelim. Pişen kekimizi soğumaya bırakalım. Diğer tarafta geniş bir kabın içine tüm krema malzemelerini alıp çırpalım. Kremamızı çırptıktan sonra buzdolabına kaldıralım. Çikolata sosu için bir sos tenceresinin içine kremamızı alalım. Krema kenarlarından kabarcık çıkıp iyice ısındığında ocaktan alalım. İçine sütlü kuvertür çikolatamızı ekleyip iyice karıştıralım. Çikolata tamamen eridiğinde çikolata sosumuz hazır olmuş demektir. Kekimizi alalım üzerine soğumuş olan kremasını iyice yayalım. En son da çikolata sosunu üzerine gezdirdikten sonra buzdolabında yarım saat dinlendirip çikolata sosunun biraz donmasını bekleyelim. Pastamızı dolaptan alıp üzerini iri çekilmiş antep fıstığı ve file bademler ile süsleyelim. Pastanızı servis edeceğiniz saate kadar buzdolabında muhafaza edelim.


Afiyetler Olsun...:))














2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...