4 Ocak 2013 Cuma

Beşamel Soslu Enginar

Yeni bir tarifle herkese merhaba,

Sağlıklı beslenmeye gerçekten çok önem veriyorum. Enginarı kızıma ve eşime sevdirdiğim için çok mutluyum. Enginar sağlığımız için çok faydalı bir sebze. Faydaları saymakla bitmiyor ama biz yine de şöyle bir hatırlayalım. Karaciğeri koruyor, yüksek oranda protein ve karbonhidrat içeriyor, vitamin ve mineral açısından da çok zengin. Bu mucize sebzeyi sofralarımızdan eksik etmeyelim diyorum. Ben bir İzmir' li olarak enginarı çok seviyorum. Bu tarifi umarım sizde denersiniz. Tadına doyamadığımız beşamel soslu enginarımın tarifi,








Malzemeler :

  • 6 adet enginar çanağı
  • Yarım limonun suyu
 İçi,
  • 200 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber, kimyon, kişniş
 Beşamel Sosu için,
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • Tuz
  • Tereyağı



Yapılışı :

Derin bir tencereye su koyalım ve kaynatalım. Kaynayan suyun içine yarım limonumuzu sıkalım. Enginarlarımızı limonlu suda çok fazla yumuşamasına izin vermeden haşlayalım. Diğer tarafta kıymamızı zeytinyağında kavuralım. İçine ince ince yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ilave edelim. Tuzunu ve baharatlarını ilave edip ocağın altını kapatalım. Beşamel sosu hazırlamak için, unumuzu bir tencereye alalım. Biraz kokusu çıksın diye 2 - 3 dk. kavuralım. Soğuk sütü una ilave edelim. Tel çırpıcı ile topaklanmasına izin vermeden koyulaşana kadar pişirelim. Tuz ve tereyağın ilave edip ocağın altını kapatalım. Isıya dayanıklı bir kabın içine enginarlarımızı yerleştirelim. Enginarların üzerine kıymalı harçtan hepsine eşit olacak şekilde paylaştıralım. Beşamel sosunu da üzerlerine dökelim. 180 °C fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Beşamel soslu enginarlarımız artık servise hazır....

Afiyet Olsun...









 

10 yorum:

  1. Eline sağlık ne yazıkki enginar bizim evde bir türlü talep görmüyor..
    Bloğunu izlemeye aldım mutlu hafta sonu dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hanife Hanım,
      Bizimkiler de pek sevmiyorlardı ama. Bu haline bayıldılar. Sizde enginarı bir de benim tarifimle deneyin. Emin olun tadına doyamayıp bir daha isteyecekler. İyi hafta sonları diliyorum. Beni izlemeye devam edin... :)

      Sil
  2. Seldacım merhaba,bloguna bayıldım çok keyifli...Enginarı hiç böyle denememiştim..Çok severim,hemen senin tarifinide deneyeceğim.,ellerine sağlık nefis görünüyor..tanışmaya banada beklerim,sevgiler..www.nurlumutfakta.blogspot.com..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nursen Hanım,
      Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bloğum daha çok yeni ama her geçen gün büyüyor. İnşallah daha da iyi olacak. Enginarı ben severdim ama bu haline bayıldım. Umarım siz de beğenirsiniz. Hemen ziyaret edeceğim bloğunuzu. İyi hafta sonları diliyorum. Beni izlemeye devam edin... :)

      Sil
  3. Ellerine sağlık. Tam bana göre tarif. Hem enginarı hem de beşamel sosu çok severim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Emiliacım,
      Evet nefis bir tarif Eğer her iki tadıda seviyorsan mutlaka denemelisin....Sevgilerimle,

      Sil
  4. Bir İzmirli olarak ben ve eşim çok seviyoruz enginarı ama maalesef çocuklara bir türlü sevdiremedim.Bu tarif değişik geldi bir de böyle deneyeceğim teşekkürler tarif için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Ayşen Hanımcım,
      Ben kızıma yedirmeyi başardım. Umuyorum bu tarifle siz de başarılı olacaksınız. Sevgilerimle,

      Sil
  5. Merhaba ablacım,
    Enginarı ben de çok seviyorum, harika olmuş, ellerine sağlık :)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tatlım,
      Çok teşekkür ederim. Enginar böyle bir başka güzel....Öptüm canım. Sevgilerimle,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...