Bugün sizlere inanılmaz lezzetli, bir o kadar da değişik bir tarif vereceğim. Artık çoğunuz biliyordur benim ilginç tarifler peşinde koştuğumu. İşte bu tarifte aynen öyle...:)
Bizimkiler bayıldı. Hele ben içine düştüm. Zeytinyağlı kereviz yemeğine bir alternatif. Ben yaprak sarması pek fazla yapamıyorum. Ama böyle olunca hem sarma hem dolma ikisi bir arada...Hem de misafir sofralarına da eşlik edebilecek şık bir sunum. Mutlaka ama mutlaka deneyin diyorum ben.
Daha önce de Asma Yaprağında Enginar Dolması yapmıştım. O tarifimi de mutlaka deneyin.
Evet geçelim artık asma yaprağında kereviz dolmamızın tarifine,
Malzemeler :
- 1 adet büyük boy kereviz
- 200 gr asma yaprağı
- 100 gr kıyma
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 adet havuç
- 2 orta boy soğan
- 1 orta boy domates
- 1 çorba kaşığı TAT domates salçası
- 1 çorba kaşığı TAT biber salçası
- 4 - 5 dal maydanoz
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Kimyon
- Kişniş
- Sumak
- Tuz
Yapılışı :
Yaprakların tuzunun gitmesi için kaynamış suda 2- 3 dk haşlayalım. Diğer tarafta pirinci geniş bir kabın içine alalım. Üzerine 1 fincan sıcak su döküp kabartalım. Soğanı ve domatesi rendeleyelim. Maydanozu ince ince doğrayalım. Kıyma, soğanın bir tanesini, domates, maydanoz, salça ve baharatları pirince ilave edelim. En son zeytinyağını ilave edip iyice karıştıralım.Kerevizler ayıklayıp halka halka dilimleyelim. Ben dört eşit parçaya böldüm. Kerevizleri kokusu çıksın diye kaynar suya limon sıkarak en az 15 dk. bekletelim. Yaprakları büyüklüklerine göre iki yada üç tane yan yana tezgahın üstüne serelim. Ortasına kereviz halkasını yerleştirelim. İçine pirinçli kıymalı harçtan koyalım. Ve güzel bir şekilde kapatalım. Kereviz dolmalarımız suyun içinde kalmasın diye asma yapraklarının dal kısımlarını ve sert yaprakları tencerenin dibine döşeyelim. Soğanın bir tanesini de halka halka kesip tencerenin dibine yerleştirelim Havucu da soyup dilimleyelim soğanların üzerine yerleştirelim. Üzerlerine kereviz dolmalarımızı dizelim. Biber ve domates salçasını sıcak su ile açalım. Dolmaların üzerinden dökelim. Dolmaların üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim ve porselen bir tabak kapatıp orta hararetli ocakta yumuşayana kadar pişirelim. Ve nefis asma yaprağında kereviz dolmamız servise hazır...
Afiyetler Olsun.
Sunum tabağım Keramika Seramik... Keramika Seramik ürünleri ile hala tanışmadıysanız ve daha neler var diye merak ediyorsanız internet sitelerini ziyaret etmeyi ihmal etmeyin ...:))
zeytin yağlı yemeklere bayılırım,sizin yaptığınız da enfes görünüyor,ellerinize sağlık,
YanıtlaSilsevgiler
www.minikmini.blogspot.com
Çok teşekkürler canım benim. Sevgilerimle,
SilKerevizi çok severim sık,sık yaparım bu tarifinizide mutlaka yapacağım nefis olmuş.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım benim. Kerevizi seviyorsan benim tarifimle mutlaka dene eminim çok beğeneceksin...:))
SilSevgilerimle,
kerevizin salatasını yedim ama boyle denemedım elınıze saglık enfes görünüyor
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım. Mutlaka denemelisin inanılmaz lezzetli oluyor. Sevgilerimle,
Silgörüntüsü harika eminim tadıda öyledir...elinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım. Sevgilerimle,
SilGörüntü şahane...
YanıtlaSilTeşekkürler canım...Sevgiler,
SilTarif süper, sunumu çok şık....:) 10 numara 5 yıldız.....
YanıtlaSilBuse.....:-)
Buseciğim çok teşekkür ederim canım. Beğenmene sevindim....:))
SilSevgiler,
ellerine sağlık canım çok şık olmuşuz sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım...Sevgiler,
SilGerçekten değişik :)
YanıtlaSilMutlaka en kısa zaman da denenecek :)
Ellerine sağlık :)
Çok teşekkür ederim canım. Mutlaka dene inanılmaz lezzetli oluyor....:))
SilSevgilerimle,
değısık bır tarıfmıs elıne sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim....Sevgilerimle,
SilCanım ellerine sağlı.. Muhteşem görünüyor..:))
YanıtlaSilOyacım teşekkür ederim canım...Sevgiler,
SilGercekten degisik ve orjinal bir tarif. Eminim tadi da enfestir. Ellerine saglik canim. Sevgiler
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK SELDACIM,SÜPER BİR TARİF OLMUŞ.
Silbeğendim değişik de sunum çok şık ellerine sağlık
YanıtlaSilMericiğim çok teşekkür ederim canım....Sevgiler,
SilElinize sağlık çok şık görünüyor ama içine nasıl yerleştirdiğini anlamadım pek sevgiler...
YanıtlaSilÖzgencim çok teşekkür ederim. Canım şöyle anlatayım yaprağın genişliğine göre 3 veya dört yaprağı tezgahın üzerine kenarları üst üste gelecek şekilde seriyoruz. Ortasına kereviz dilimini koyup iç harçtan ilave ediyoruz. Yaprakları toparlayıp sarıyoruz....:))
SilUmarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgilerimle,
Ellerine sağlık Seldacım hımmm nefis bu tarif o kadar ezberciyim ki zeytinyağlı sandım kıymalıymış enginar tarifi de kıymalıymış :)) alışmışım zeytinyağlı ve kuşbaşılıya çok sık yaparım şimdik kıymalı yapacağım fikrine eline sağlık :) sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Banucuğum....Sevgiler,
SilÖncelikle ellerinize sağlık, davetinizi geç gördüm. Özür dilerim. görür görmez geldim:))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım. Hoş geldin sefalar getirdin....:))
SilSevgilerimle,
Nefis görünüyor ellerinize sağlık, sevgiler :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Hülyacığım....Sevgiler,
SilDeğişik tariflere bayılıyorum,özgün olmak farklı birşey Selda'cım.Harikasın,deneyeceğim.
YanıtlaSilIhlamurcum güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Beğenmene çok sevindim....:)))
SilSevgilerimle,