25 Kasım 2012 Pazar

Vişne Reçeli

Merhabalar,

Melatonin doğal olarak vücut tarafından da salgılanan, uykuyu düzenleyen ve yaşlanma sürecini zayıflatan bir antioksidandır.  Vişneyi çiğ olarak yediğimizde vücuttaki  melatonin seviyesi yükselir. Özellikle kış aylarında çiğ olarak pek bulunmayan vişnenin reçel olarak ya da kurutulmuş olarak tüketilmesi öneriliyor. Ayrıca vişnenin zeka açıcı bir etkisinin de olduğu belirtiliyor.
 
Reçel yapımının zor olduğu düşünülse de göründüğü kadar zor değildir. Ayrıca evde sağlıklı ve katkı maddesi içermeyen bir reçelin de tadına doyum olmaz.

Vücudumuz için faydalı bir yiyecek olan vişneyi mümkün olduğunca fazla tüketmeliyiz diyorum ve geçiyorum vişne reçelimin tarifine,







Malzemeler :

  • 1 kg vişne
  • 1 kg toz şeker
  • Yarım limonun suyu


Yapılışı :

Vişneler yıkayalım. Çekirdeklerini çekirdek çıkartma aparatı ile ya da çengelli iğnenin arkası kullanılarak çıkartalım. ( Ben bu sefer çekirdeklerini çıkartmadan yaptım. Böyle de güzel oldu. ) Derin bir tencereye alınan vişnelerin üzerine toz şeker döküp 1 gece dolapta bekletelim. Süre sonunda şekerlerin bir kısmı erimiş olur. Tenceremizi orta hararetli ocağın üstüne alalım. Kaynamaya başladığında üzerinde köpükler oluşur, bu köpükleri kevgir yardımıyla alalım. Ocağın altını kısalım ve reçelimizi koyulaşıncaya kadar kaynatalım. Reçelimiz istenilen kıvama geldikten sonra limon suyunu ilave edip 5 dk. daha kaynatalım. Artık reçelimiz hazır. Soğuduktan sonra kavanozlara alalım. Serin bir yerde muhafaza edelim. 

Afiyetler Olsun...   



2 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Yiyenlerede afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Oya Hanım. Tadı da görüntüsü kadar güzel...
    Sevgiler,

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...