3 Aralık 2012 Pazartesi

Şeftali Reçeli

Herkese merhaba,



Bizim evde reçel çok sevilir. Şeftali reçeli de en sevdiğimiz reçellerden. Kokusu, rengi ile gerçekten mükemmel oldu. Sizlere de denemenizi öneriyorum. İşte şeftali reçelimizin tarifi,






Malzemeler :

  • 1 kg şeftali
  • 1 kg toz şeker
  • Yarım limonun suyu


Yapılışı :

Şeftalilerin fazla yumuşak olmamasına özen gösterelim. Şeftalilerimizi yıkayalım. Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkaralım. Küp küp doğrayalım. Derin bir tencereye şeftalilerimizi koyalım. Toz şekeri ilave edip bir gece dolapta bekletelim.Süre sonunda şekerlerin bir kısmı erimiş olur. Tenceremizi orta hararetli ocağın üstüne alalım. Kaynamaya başladığında üzerinde köpükler oluşur, bu köpükleri kevgir yardımıyla alalım. Ocağın altını kısalım ve reçelimizi koyulaşıncaya kadar kaynatalım. Reçelimiz istenilen kıvama geldikten sonra limon suyunu ilave edip 5 dk. daha kaynatalım. Artık reçelimiz hazır. Soğuduktan sonra kavanozlara alalım. Serin bir yerde muhafaza edelim.

Afiyet Olsun....

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...