14 Temmuz 2015 Salı

Kalburabastı Tatlısı

Herkese kocaman bir merhaba,

Ramazanın son günlerini yaşıyoruz artık. Bayram telaşlarımız başladı bile. Eski bayramları o kadar özlüyorum ki. Hiç bir şey çocukluğumuzda olduğu gibi değil. Biz mi değiştik, yoksa zaman mı bu hale getirdi bilmiyorum. Geleneğimizde olan aile ziyaretlerinizi yapacağınız bol sohbetli, bol kahkahalı ve de huzurlu bir bayram diliyorum hepinize...:))

Canlarım bu güzel tarif arkadaşımın annesinden geldi bana. Yıllardır yaptığı herkes tarafından test edilip onaylanmış nefis bir lezzet. Baklava yapmakla uğraşamam kolay ve pratik bir tarif arıyorum diyorsanız bu tarif tam size göre. Kıyır kıyır bir tadı var. Bence mutlaka deneyin. Bayramda sevdiklerinize ikram edin.

Evet sizleri bu nefis kalburabastı tarifi ile baş başa bırakıyorum.

Alternatif tatlı tariflerine ise bloğumun Tatlılar kategorisinden ulaşabilirsiniz...:)







Malzemeler :

  • 1,5 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İçi için,
  • Ceviz veya fındık

Şerbeti için,
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • !/2 limonun suyu


Yapılışı :

Geniş bir kabın içine zeytinyağı ve ılık sütü alalım. Unu yavaş yavaş ekleyelim. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yoğurmaya başlayalım. Hamur ne çok yumuşak ne de çok sert olacak. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp rendenin üzerine koyalım. Hamurun ortasına ceviz veya fındık koyup kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kalburabastılarımızı dizelim. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim. 170 C fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirelim. Diğer tarafta şerbeti hazırlamak için derin bir tencereye toz şeker ve suyu alalım. Kaynamaya bırakalım. 10 dk kaynayan şerbetimize limon suyunu ilave edip 5 dk daha kaynatalım. Ve ocağın altını kapatalım. Fırından çıkan ve soğuyan kalburabastılarımıza sıcak şerbetimiz dökelim. Yani kalburabastı soğuk, şerbet sıcak olacak. Tepsinin üzerini kapatalım. Arada bir tatlıların üzerine şerbetten gezdirelim. Ve şerbetini çeken kalburabastılar artık servise hazır.


Afiyet Bal Şeker Olsun.....:)))













 


6 yorum:

  1. Ellerine emeğine sağlık canımcım. Enfes görünüyor. Bu bayram kesin kalburabastı yapılıyor. :) O kadar.
    Şimdiden iyi bayramlar bitanem. Kızını da seni de çok öpüyorum. Seni seven *** BUSE ***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buseciğim canım benim çok teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyin. İnşallah beğenirsiniz. Ben de seni çok öpüyorum. Geçmiş bayramın kutlu olsun bitanem. Sevgiler...:))))

      Sil
  2. Ayyyy bayılırım kalburabastıya. İçeriğinde katı yağ olmaması da büyük bir artı bence. E kısa sürede deneyeceğim. Paylaşım için teşekkür ederim.
    http://birtutamkarinca.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka deneyin Yasemin hanımcım. İnanılmaz lezzetli oluyor. Sevgiler...:))

      Sil
  3. Merhabalar arkadaşım, yapanın da yayınlayanın da eline sağlık. Bir arkadaşıma yapma sözü vermiştim bu günlerde bunu deneme fırsatım da olur.. güzel paylaşımlarda görüşmek üzere sevgiler bıraktım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Çok teşekkür ediyorum. İnşallah dener ve beğenirsiniz. Sevgiler kucak dolusu...:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...