Öncelikle hepinize hayırlı cumalar diliyorum. Tüm dualarımız duyulup kabul olsun inşallah.
Bugün sizlere çok pratik ve de çok lezzetli bir tarif vereceğim. Aniden gelen misafirleriniz için birebir. Çay demleyinceye kadar hemen hazır oluyor. Ben ilk defa denedim ben ama sonuç gerçekten 10 numara 5 yıldız. Baklava yufkasının çıtırlığı ve susam ezmesinin inanılmaz lezzeti :) Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.
Evet şimdi sizleri susam ezmeli katmer tarifim ile baş başa bırakıyorum,
Malzemeler :
- 3 adet baklava yufkası
- 3 çorba kaşığı susam ezmesi ( yoksa tahin de olabilir )
- 6 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 kahve fincanı kırık fındık
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı :
Tereyağını eritelim ve sıvı yağ ile karıştıralım. Geniş bir kabın içine susam ezmesi, pudra şekeri ve kırık fındığı alıp iyice karıştıralım. Baklava yufkasının bir tanesini tezgahın üzerine serelim. Fırça yardımıyla tereyağ-sıvı yağ karışımından sürelim. İkinci baklava yufkasını yağladığımız yufkanın üzerine serelim. Yine yağlayalım, üçüncü baklava yufkasını da serip susam ezmeli karışımı yufkanın tam ortasına gelecek şekilde spatula ile yayalım. Yufkanın harcın dışında kalan yerlerini yine yağlayalım. Ve dört tarafında zarf gibi kapatalım. Tereyağ ile yağladığımız tavaya yerleştirip iki yüzünü de güzelce kızartalım. Ve mis gibi tereyağlı susam ezmeli katmerimiz artık servise hazır.
Afiyet Olsun...:)
Merhaba Seldacım,
YanıtlaSilEllerine sağlık çok lezzetli görünüyor. Hiç aklıma gelmezdi böyle bir şey. Çok hoşuma gitti bu fikir. En kısa zamanda denenecek. Çok öpüyorum seni. Seni seven *** BUSE ***
Hıımm nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
Çok pratik ve güzel görünüyor. Fındık ezmesini de çok severim zaten.;)
YanıtlaSilwww.deneyimlianne.com