Havalar oldukça sıcak bu ara İzmir' de. Yaz gelmeyecek mi derken öyle bir geldi ki anlatamam. Allah dışarıda olanların yardımcısı olsun. İşte tam bu havalara uygun TuzBİBER Dergisi Şubat sayısı için hazırladığım bir kek tarifim var. Buzdolabında soğutup enfes bir limonata ile sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Çikolata ve vişnenin muhteşem uyumu. Emin olun bayılacaksınız :)
Sizleri hiç bekletmeden hemen çikolatalı ve vişneli kekimin tarifine geçiyorum,
Malzemeler :
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 100 gr erimiş margarin
- 2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı dondurulmuş vişne
Üzeri için,
- Çikolata sos
- Dondurulmuş vişne
- Toz antep fıstığı
Yapılışı:
Oda ısısında olan yumurtaları geniş bir kabın içine alalım. Mikser ile çırpmaya başlayalım. Toz şekeri de ekleyip şeker iyice eriyinceye kadar çırpmaya devam edelim. Toz şekerle yumurta krema kıvamına gelmeli. Süt, erimiş margarin ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edelim. Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı yavaş yavaş karışıma ekleyelim. Homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpalım. Yağladığımız ve unladığımız kek kalıbımıza kekimizi alalım. Dondurulmuş vişneleri üzerine serpelim. 180 C önceden ısıtılmış fırında ilk 20 dk geçtikten sonra 150 C düşürerek pişirelim. Hazır çikolata sosunu kekimizin üzerine gezdirelim. Toz antep fıstığı ve dondurulmuş vişneler ile süsleyelim. Kekimizi buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
Afiyetler Olsun.
vişneleri unlamak gerekiyor mu?
YanıtlaSilMerhabalar. Vişneleri unlamadan kullanabilirsiniz. Sevgiler,
YanıtlaSil