24 Ekim 2017 Salı

Minik Milföy Börekçikler

Herkese kocaman bir merhaba,

TuzBİBER Dergisi için hazırladığım bir tarif ile merhaba demek istedim sizlere. Sizler de benim gibi pratik tariflerden hoşlanıyorsanız bu tarif tam size göre. Çay demleninceye kadar börekler hazır oluyor. Evde milföy varsa gerisi kolay J Ben iç harcında patates ve beyaz peynir kullandım ama sizler damak tadınıza uygun bir harç ile hazırlayabilirsiniz. Deneyip beğenmeniz dileğiyle J


Minik milföy börekçiklerimin tarifi şöyle,









Malzemeler :

  • 8 adet kare milföy
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 50 gr beyaz peynir
  • Değirmen karabiber
  • Tuz

Üzeri için,
  • Yumurta sarısı
  • Susam


Yapılışı :

Milföylerimizi oda sıcaklığında bekletelim. Bir kabın içinde haşlanmış patatesleri ve beyaz peyniri ezelim. İçine tuz ve değirmen karabiberi ekleyip karıştıralım. Bir adet kare milföyü alıp dört köşesine iç harcından koyalım. + şeklinde keselim. Böylelikle 4 adet minik börekçiğimiz olacak. Kenarlarını hafif bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tüm malzemeler bitene kadar aynı işleme devam edelim. En son üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan börekçiklerimizi servis tabağına alalım.

Afiyetler olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...