TuzBİBER Dergisi için hazırladığım bir tarif ile merhaba demek istedim sizlere. Sizler de benim gibi pratik
tariflerden hoşlanıyorsanız bu tarif tam size göre. Çay demleninceye kadar
börekler hazır oluyor. Evde milföy varsa gerisi kolay J Ben iç harcında patates ve
beyaz peynir kullandım ama sizler damak tadınıza uygun bir harç ile
hazırlayabilirsiniz. Deneyip beğenmeniz dileğiyle J
Minik milföy börekçiklerimin
tarifi şöyle,
- 8 adet kare milföy
- 3 adet haşlanmış patates
- 50 gr beyaz peynir
- Değirmen karabiber
- Tuz
Üzeri için,
- Yumurta sarısı
- Susam
Yapılışı :
Milföylerimizi oda sıcaklığında
bekletelim. Bir kabın içinde haşlanmış patatesleri ve beyaz peyniri ezelim.
İçine tuz ve değirmen karabiberi ekleyip karıştıralım. Bir adet kare milföyü
alıp dört köşesine iç harcından koyalım. + şeklinde keselim. Böylelikle 4 adet
minik börekçiğimiz olacak. Kenarlarını hafif bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın
tepsisine alalım. Tüm malzemeler bitene kadar aynı işleme devam edelim. En son
üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 C
fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan börekçiklerimizi
servis tabağına alalım.
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder