Malum kara kış yaklaşıyor :) Reçeller, turşular, kurutmalıklar, kışlık domates vs. elimden ne gelirse yapmaya çalışıyorum. Bugün sizlere vereceğim turşu tarifine bayılacaksınız. Et yemeklerinin, balığın, köftenin yanına çok yakışıyor. Yapımı çok kolay. Hiç turşu yapmadım ben acaba yapabilir miyim dediğinizi duyar gibiyim. İnanın bana çok basit ve çok lezzetli. İnşallah dener ve beğenirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet bal şeker olsun.
Sizleri daha fazla bekletmeden hemen geçiyorum pratik turşu sosumun tarifine,
Malzemeler :
- 3 adet kapya biber
- 4- 5 adet çarliston biber
- 8 - 10 adet acı kıl biber
- 2 adet orta boy domates
- 1/2 demet maydanoz
- 4 - 5 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı üzüm sirkesi
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı salamura tuzu
Yapılışı :
Tüm malzemeyi yıkayalım. Biberlerin tohumlarını ayıplayıp iri iri doğrayalım. Domatesleri soyalım iri iri doğrayalım. Tüm malzemeyi rondodan geçirelim. Geniş bir kabın içine alalım. Tuzunu, sirkesini ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştıralım. Turşumuzu temiz bir kavanoza alalım. Üzerini bir parmak geçecek kadar zeytinyağı ilave edip kapağını kapatalım. Turşumuz hemen de yenilebilir ama turşu kıvamında ve tadında olmasını istiyorsak 15 gün güneş görmeyen bir yerde dinlendirmemiz gerekir. Turşuyu açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edelim.
Afiyetler Olsun...:))
iyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :))
YanıtlaSil