Herkese merhaba,
Mütebbel, Lübnan ve Hatay mutfağına ait tahinli közlenmiş patlıcan mezesidir. Hatay bölgesinde tahinli patlıcan ezmesi olarak da bilinir. Tahinli patlıcanlı meze mütebbel; ülkemizde ve dünyanın bir çok yerinde oldukça ilgi gören meze çeşitlerinden biridir. Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Bizim evde çok beğenilen mütebbeli umarım sizler de benim tarifimle dener ve beğenirsiniz.
Şimdi haydi hep birlikte mütebbel tarifime bir göz atalım,
Malzemeler :
- 2 adet patlıcan
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı tahin
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Limon suyu
Üzerine sos,
- Toz kırmızı biber
- Zeytinyağı
Süslemek için,
- İnce kıyılmış maydanoz
Yapılışı :
Patlıcanlarımızı ister ocakta ister fırında közliyelim. Közlenen patlıcanları soyup çok ince olmayacak şekilde küp küp doğrayalım. Bir kabın içine tüm malzemeleri alıp iyice karıştıralım. Sos tavasında zeytinyağında toz kırmızı biberi azıcık kokusu çıkana kadar yakalım. Servis tabağına salatamızı alalım. Üzerini kaşığın tersiyle düzeltip şekil verelim. Üzerine sosumuzu gezdirip maydanozla süsleyelim. Artık mütebbelimiz servise hazır.
Afiyetler olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder