Bu turşuyu Dokuzuncubulut' un sitesinde görmüştüm. Kendisi yeşil kabak ve soğan turşusu olarak hazırlamış. Ben de çok merak ettim. Ama ben sadece soğan turşusu olarak yaptım. Gerçekten çok güzel oldu. Sizelerinde denemesini şiddetle tavsiye ederim. Balığın, köftenin ve ızgaraların yanına çok yakışıyor.
İşte bu lezzetli soğan turşusunun tarifi,
* 2 adet kuru soğan
* 1 su bardağı elma sirkesi
* 2 su bardağı su ( kaynamış ve soğumuş )
* 1 çay kaşığı kişniş tohumu
* 1 çay kaşığı hardal tohumu
* 2 çorba kaşığı salamura tuzu
* 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Yapılışı :
Soğanları halka halka doğrayalım. Geniş cam bir kabın içine su, tuz ve buz atalım içine soğanları alalım ve yaklaşık 1 saat bekletelim. Diğer tarafta sirke, su, tuz ve limon tuzunu eritelim. Kavanozun içine soğanları, kişniş ve hardal tohumunu ilave edip sirkeli suyu boşaltalım. Su malzemelerin üstünü örtecek kadar olmalı. Turşumuz yaklaşık 1 hafta sonra yenmeye hazır hale gelecektir. Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında saklayalım.
Afiyet Olsun....
merhaba soğan tursusu bır çeşit meze elıne sağlık
YanıtlaSilMerhaba canım. Aramıza hoş geldin sefalar getirdin. Soğan turşusu müthiş bir şey....Ben niye daha önce yapmadım diye hayıflanıyorum. Denemenizi tavsiye ederim.
SilSevgilerimle,
Ellerinize sağlık... yenilenilecek en sağlıklı besin soğan
YanıtlaSilBlogunuzu ve yazılarınızı gerçekten çok beğendim. Yüreğinize sağlık
Merhaba Aysuncum,
SilBloğuma hoş geldin sefalar getirdin. Biz soğanı çok seviyoruz. Turşusu da ayrı güzel oldu. Tavsiye ederim canım. Sevgilerimle,