8 Ağustos 2014 Cuma

Yağlı Biber Turşusu ( Çabuk Turşu )

Merhabalar...:))

Hepinize Hayırlı Cumalar diliyorum. Tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle...

Bugün annemden öğrendiğim ve yaptıkça bana eski günleri hatırlatan bir tarif var sırada. Sıcak yaz günlerinde turşu yenir mi demeyin çok lezzetli oluyor. Hem de çok pratik. Öyle günlerce beklemek de gerekmiyor. Yaptıktan sonra hemen tüketilebiliyor. Zaten adı üstünde çabuk turşu. Her yemeğin yanına çok yakışıyor. Bizim evde çok seviliyor...:) Yalnız fazlaca iştah açıyor söylemedi demeyin sonra....:)))

Evet siz de denemek ve sevdiklerinize ikram etmek isterseniz haydi hep birlikte yapılışına bir göz atalım,








Malzemeler :


  • 500 gr yeşil biber
  • 1 su bardağı kaynamış soğumuş su
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı salamura tuzu
  • 4 diş sarımsak



Yapılışı :

Bir tencerenin içine su, sirke, zeytinyağı ve tuzu alalım. Kaynamaya bırakalım. Diğer tarafta biberleri yıkayalım, sapları uzunsa keselim. Bıçak yardımıyla biberin bir iki yerine kesikler atalım. Kaynayan sirkeli suyun içine biberleri ve ezdiğimiz sarımsakları ekleyelim. Yaklaşık 3- 4 dk. kaynatıp ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım. Soğuyan turşumuzu kavanoza alalım. Buzdolabında muhafaza edelim.


Afiyet Olsun...




Sevgiyle kalın. Mutlu hafta sonları diliyorum hepinize...:))))











14 yorum:

  1. dün bende yaptım
    ailecek severiz
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Biz de çok seviyoruz bu turşuyu...:)
      Sevgiler,

      Sil
  2. Bencede yaz kış yenir turşu çok severim çokta pratikmiş
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Aynen öyle çok pratik çok da lezzetli...
      Sevgilerimle,

      Sil
  3. amin seldacığım senin de dualarının kabul olması dileğimle. benim de annem bu turşuyu çok güzel yapar ama ben hiç denemedim, canım çekti bak, köye gidinceye kadar nasip olursa bi yapayım yiyelim . ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Köydeki biberlerle eminim tadı ikiye katlanacaktır. Şimdiden afiyetler olsun canım. Sevgiler,

      Sil
  4. turşu sulu haldemi kavanozda saklanacak acaba.birde ne kadar süre saklanabiliyor.sevgiler. Ayten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ayten Hanım. Evet suyu ile kavanozda buzdolabında saklanıyor. 15 - 20 gün içinde tüketebilirsiniz...
      Sevgiler,

      Sil
  5. ellerine sağlık canım..
    çabucak olması çok güzel :) ağız tadıyla tüketmek nasip etsin Rabbim..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Benim gibi turşu delisi için birebir :) Ben de müsait zamanımda muhakkak deneyeceğim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyin inanılmaz lezzetli oluyor. Sevgiler,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...