Nasılsınız canlarım. Umarım iyisinizdir ve her şey yolundadır. Yeni yıl soğukla geldi bu sene. İzmir inanılmaz soğuk ve lapa lapa kar yağıyor bugün. Biz İzmir' liler kar görmeye pek alışık değiliz ya, azıcık bile yağsa çok hoşumuza gidiyor. Pencereden dışarı baktığınızda kartpostallardaki gibi her yer....:) Yıllar sonra gelen kar hepimizi gülümsetti bugün...:))))
Sizlere bugün enfes bir şerbetli tatlı tarifi vereceğim. Tam kıvamında ve de çok lezzetli. Bence mutlaka deneyin pastane usulü şekerpare tarifimi. Bizim ev de tatlı deyince akan sular durur. Eğer sizde de durum böyle ise bence sevdiklerinize bu nefis tatlıdan hazırlayıp sürpriz yapın.
Haydi hep birlikte pastane usulü şekerpareyi nasıl yapmışım bir göz atalım,
Malzemeler :
- 250 gr margarin ( oda sıcaklığında )
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Üzeri için,
- 1 yumurtanın sarısı
- Toz antep fıstığı
Yapılışı :
Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye alalım. Orta ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Margarin, yumurta, vanilya, irmik ve pudra şekerini bir kapta karıştıralım. Un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuralım. Hamurdan parçalar kopartıp elimizle oval olarak yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizelim. 180 C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Tatlıları fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine kepçe ile gezdirelim. Ara ara tepsideki şerbeti kaşık ile üzerine gezdirelim ve en az 2 saat beklettikten sonra tatlımız servise hazır.
Afiyet Şeker Olsun...
Selda hanım, şekerpare çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık, yiyenlere afiyet olsun. Tabağın altındaki örtü de dikkatimi çekti. 70'li yıllarda genç kızlar işleyip, çeyizlerine koyarlardı. Ben aynı modelin limon sarısını işlemiştim. Gel de, "hey gidi günler" deme :)) Sevgilerimle...
YanıtlaSilMerhaba Rabia hanımcım. Çok teşekkür ederim. Tabağın altındaki örtü annemin çeyizinden. Kendi elleriyle yaptığı bir örtü. Benim için çok kıymetli ve de çok değerli. Ben de de yeşil ve limon sarısı var bu renkten ayrı olarak. Eski günleri yad ettik o zaman desenize...:)) Sevgiler İzmir' den,
SilELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK LEZZETLİ GÖZÜKÜYOR
YanıtlaSilAMA BENİM TATLININ ALTINDAKİ ÖRTÜDE ÇOK İLGİMİ ÇEKTİ
HAYIRLI GÜNLER
Çok teşekkür ediyorum Sengül Hanımcım. Tabağın altındaki örtü annemin çeyizinden...:)
SilSize de hayırlı günler. Sevgilerimle,
keşke o kara Antalyaya da gelse ne güzel olurdu.ellerine saglık
YanıtlaSilEylemcim çok teşekkür ediyorum...Sevgiler,
SilMerhabalar, bu olculerden kac adet cikiyor?
YanıtlaSilMerhaba Sibel hanımcım. Bu ölçülerle yaklaşık 15 - 20 adet çıkıyor. Sevgiler,
SilGörüntü harika tadı kim bilir nasıdır elinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilMerhabalar Özgencim. Görüntüsü gibi tadı da harika. Mutlaka dene derim. Sevgilerimle,
Silbizlerde kardan kapı dışarı çıkamıyoruz :) :) :)
YanıtlaSilbu şekerparelerden bende yapıyorum ve kesinlikle üstüne tanımıyorum.
ellerine sağlık canım.
Denizcim desene her yer kar buz...Çok teşekkürler canım. Sevgiler,
SilEllerine sağlık canım şekerpareyi çok severim…
YanıtlaSilAyrıca blogunun yeni haline de bayıldım…
Renkler tam benlik…
Mutlu günlerde güzellikleri paylaşman dileğiyle…
Sevgilerimi bıraktım ,sımsıkı sarılarak öpüyorum seni…
Emelcim canım arkadaşım bloğumu beğendiğine çok memnun oldum. Sende benim gibi pembe sevenlerdensin...:) Ben de kocamannnnn öptüm canım. İzmir' den kucak dolusu sevgiler...:))))))
SilÖrtüden bendede vardı! Renkli iplerle işlenmişti, aramam lazım.
YanıtlaSilŞekerpareyi tereyağı ile deniycem.
Selamlar
Selma
Mutlaka deneyin nefis oluyor...Sevgiler,
SilTadı mükemmel yalnız şerbeti tamamen çekti şekerpareler.Şerbet oranı birazcık daha fazla olursa sonuç kusursuz olur bence.Emeğinize sağlık ☺
YanıtlaSilKabartma tozu yokmu
YanıtlaSilMerhabalar. Kabartma tozu yazıyor tarifte ama dikkatinizden kaçtı sanırım. Umarım dener ve beğenirsiniz. Sevgiler,
SilTeşekkürler
YanıtlaSil