9 Şubat 2015 Pazartesi

Tuzlu Pastane Kurabiyesi

Herkese merhaba,

Yeni haftaya merhaba dedik yine. Bugün okullar açıldı, benim kızım da sabah erkenden gitti okuluna. Yavrum alışmıştı tatile ama tatil çabuk bitti. Başladık bakalım yine koşuşturmacaya. Hepimizin yavrularına Allah zihin açıklığı versin...:)

Canlarım bugün sizlere kıyır kıyır pastane kurabiyeleri tadında bir tuzlu kurabiye tarifim var. Uzun yıllardır yaptığım bir tarif bu ama bir türlü bloğa ekleyememiştim. Kısmet bugüneymiş. Eğer tuzlu kurabiyeyi çok seviyorum diyorsanız mutlaka deneyin ve sevdiklerinize ikram edin. Tek kötü tarafı çok fazla yedirtiyor benden söylemesi....:))) Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.

Enfes lezzetiyle kıyır kıyır tuzlu pastane kurabiyesi tarifim şöyle,









Malzemeler :

  • 200 gr margarin ( oda ısısında )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için,
  • Yumurta akı
  • Çörek otu ve susam



Yapılışı :

Margarin, sıvı yağ, yumurta akı, tuz, sirkeyi yoğurma kabına alarak iyice karıştıralım. Elediğimiz unu ve kabartma tozunu harmanlayıp karışıma ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur için kalan unu azar azar ekleyerek iyice yoğuralım. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle şekil verelim.Şekil verdiğimiz hamurları ilk önce yumurta akına daha sonra da susam veya çörek otuna batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim. 180 C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan kurabiyelerimizi ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim.


Afiyet Olsun....:)




Not :
Siz kurabiyelere şekil verirken hamur şekillendirme kalıpları kullanarak da yapabilirsiniz.







22 yorum:

  1. canım çok lezzetli görünüyor. bende deneyeceğim. tabağın altındaki motif de güzel. sen mi ördün onu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyin nefis oluyor. Tabağın altındaki kağıttan yapılmış dantel. Sunum amaçlı kullanılıyor. Gerçek dantel değil. Sevgilerimle,

      Sil
  2. Gerçekten kıyır kıyır görünüyor, ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Seldacım. Canım nasıl lezzetli bir kurabiyedir bu ya. Bayıldımmmm...Nasıl canım çekti. Bu kadar güzel yapmak zorundamısın yaaaa...:-) En kısa zamanda yapılacak. Ellerin dert görmesin tatlım. Seni çok ama çok seven *** BUSE ***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buseciğim canım güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Mutlaka dene canım nefis oluyor. Ben de seni çok seviyorum...:)

      Sil
  4. nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. çay yanına nefis kurabiyeler olmuslar ,ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Seda hanım. Gerçekten çayın yanına nefis oluyor. Sevgiler,

      Sil
  6. Ellerine sağlık.. Kıyır kıyır çok severiz.Afiyetle Yensin sirkeli kurabiyeler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursevin ablacım çok teşekkür ediyorum. Biz de çok seviyoruz kıyır kurabiyeleri. Sevgiler,

      Sil
  7. Çok güzel görünüyorlar elinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Super gozukuyor,hemen deneyecegim ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Mutlaka deneyin çok lezzetli oluyor. Sevgiler,

      Sil
  9. Hamurun icinede sadece yumurtanin akimi konulucak diger tariflerde sarisi icine aki disina yaziyoda,hayirli kandiller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Evet sadece yumurta akını kullanıcaz. Sarıları kullanılmayacak.
      Hayırlı kandiller size de.
      Sevgiler,

      Sil
    2. Tesekur ederim bugun deneyecegim tarifinizi ellerinize saglik cok guzel gorunuyo

      Sil
    3. İnşallah beğenirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun. Sevgiler,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...