8 Haziran 2016 Çarşamba

Pakmaya Vanilyalı - Tarçınlı Puding İle Elmalı Kuplar

Merhabalar canlarım :))

Öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum.

Geçtiğimiz günlerde Pakmaya' nın İzmir Lansmanına katıldım. Pakmaya yeni pudingleri ile tanıştık. Bal-Bademli, Türk Kahveli, Güllü, Çikolatalı Portakallı ve Vanilyalı-Tarçınlı olmak üzere 5 çeşit. Hepsi birbirinden lezzetli. Ben bu güzel etkinlikte vanilyalı-tarçınlı puding ile elmalı kuplar hazırladım. Herkes tarafından tam not aldı. Hem pratik, hem de şık sunumu ile göz dolduruyor. Sizler de iftar sofralarınız için hazırlayabilirsiniz. Pakmaya' nın yeni puding çeşitleri ile farklı tarifler sırada paylaşılmayı bekliyor. Takipte kalın olur mu :))

Evet lafı fazla uzatmadan haydi geçelim vanilyalı-tarçınlı puding ile elmalı kupların tarifine,








Malzemeler :


  • 1 adet Pakmaya Vanilyalı - Tarçınlı Puding
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 paket kepekli bisküvi
  • 4 adet orta boy elma
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Pirinç fındık veya ceviz



Yapılışı :

Pakmaya Vanilyalı - Tarçınlı pudingi 2 su bardağı süt ile pişirelim ve soğumaya bırakalım. Elmaları soyup rendeleyelim. Teflon tavaya rendelediğimiz elmaları ve toz şekeri alıp kavurmaya başlayalım. Biraz kavurduktan sonra tarçını ekleyip ocağın altını kapatalım. Karışımın içine pirinç fındık veya ceviz kırıkları ekleyip soğumaya bırakalım. Bisküvilerimizi rondodan geçirelim. Tatlımızı servis edeceğimiz kup veya bardaklara en alta kavrulmuş elma üzerine puding üzerine bisküvi kırıntıları tekrar puding ekleyip sunuma hazırlayalım. En son üzerlerine bir tatlı kaşığı kavrulmuş elma bırakalım ve pirinç fındıklarla süsleyelim. Tatlınızı buzdolabında 1 - 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyetler Olsun :)
















2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...