12 Nisan 2017 Çarşamba

Kremalı Sebze Çorbası

Merhabalar canlarım,

TuzBİBER Dergisi  Mart 2017 sayısı için kış sebzeleri ile nefis bir çorba tarifi hazırladım. Ben ev yapımı çorbaları her zaman tercih ediyorum. Hazır çorbalar bizim evde uzun zamandır pek rağbet görmüyor. Ev yapımı, sağlıklı ve katkı maddesi içermiyor daha ne olsun. Krema kullanmak istemezseniz süt ile de hazırlayabilirsiniz çorbanızı. Denediğinizde tadına ve kıvamına bayılacaksınız.

Sizleri daha fazla bekletmeden hemen kremalı sebze çorbamın tarifine geçiyorum,








Malzemeler :


  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 küçük parça brokoli
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 kutu krema
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 - 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Değirmen karabiber

Yapılışı :

Havucu ve patatesi soyup iri küpler halinde doğrayalım. Brokoliyi de parçalara ayıralım. Derin bir tencerenin içine brokoli, havuç ve patatesi alalım. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Yumuşayan sebzelerimizi bir süzgece alıp suyunu süzelim. Tenceremize unumuzu alalım. Yağını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Sebze suyunu ekleyip açalım. Sebzelerimizi de ekleyip blendırdan geçirelim. Tekrar ocağın üstüne alıp içine kremamızı ekleyelim. En son tuz ve değirmen karabiberi ekleyip 5 dk. kaynatalım. Artık kremalı sebze çorbamız servise hazır.


Afiyetler Olsun.:))












4 yorum:

  1. Merhaba canım,
    Çorba enfes görünüyor. Şifa deposu olmuş gerçekten. Ellerine sağlık. Bu arada dergiyi de takip ediyorum. Seni tebrik ediyorum. Başarıların ile gurur duyuyorum. Yolun açık olsun :) Seni çok seven *** BUSE ***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canımıniçi :)
      Güzel yorumun ve varlığın için çok teşekkür ediyorum. Ben de seni çok seviyorum. Kucak dolusu sevgiler İzmir' den :)))

      Sil
  2. ellerine sağlık canım;)
    instagramada bekliyorum

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...