TuzBİBER Dergisi Mayıs sayısı için hazırladım bu enfes pasta tarifini. Anneler Günü veya özel günleriniz için hazırlayabileceğiniz mis gibi portakal kokan bir pasta. Kekin içinde yağ, süt ve yoğurt yok. Onun için tadı farklı ve çok lezzetli. Diyet yapanlar bile bir kaçamak yapıp bu enfes pastadan hazırlayabilirler :) Meyve olarak ben portakal kullandım ama siz farklı meyveler ile de hazırlayabilirsiniz. Seçtiğiniz meyve ne olursa olsun, sonuç muhteşem olacak emin olun.
Sizleri daha fazla bekletmeden hemen portakallı kalp pastamın tarifine geçiyorum,
Malzemeler :
Keki için,
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Portakallı krema için,
- 2 yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- Portakal kabuğu rendesi
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
Üzeri için,
- Hindistan cevizi
- Portakal kabuğu rendesi
Yapılışı :
Yumurta ve toz şekeri mikser ile çırpalım. Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip iyice karıştıralım. Kalp şeklindeki kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt serelim.Hamurumuzu kek kalıbına boşaltalım. Her tarafının eşit olmasına özen gösterelim. 170 C fırında pişmeye bırakalım. Diğer tarafta portakal suyunu ve yumurtaları mikserle çırpalım. Toz şekeri ve portakal kabuğu rendesini de ilave edip karıştıralım. Orta hararetli ocakta koyulaşana kadar pişirelim. Krem şantiyi süt ile çırpalım. Portakallı karışıma çırptığımız krem şantiyi ekleyelim ve homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım. Biraz donması için kremamızı buzluğa kaldıralım. Fırından çıkan ve ilk sıcaklığı çıkan kekimizin üzerine buzluktan çıkarttığımız kremamızı alalım spatula yardımı ile düzeltelim. Hindistan cevizi ve portakal kabuğu rendesi ile süsleyip servis edelim.
Afiyetler Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder