12 Aralık 2019 Perşembe

Fava

Herkese merhaba,

Mezeler sofralarımızın vazgeçilmezidir. Favayı, biz Egeliler çok severiz. Enginarın yanına da pek yakışır :) Tutturması zor diye bilinir ama vereceğim ölçülere sadık kalırsanız tam kıvamında ve çok lezzetli bir favanız olacaktır. Malum yeni yıl geliyor. Yeni yıl sofralarınızda da hazırlayıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Deneyen herkeslere şimdiden afiyet bal şeker olsun.

Sizleri hiç bekletmeden hemen geçiyorum Fava tarifime,









Malzemeler :


  • 1 su bardağı kuru bakla
  • 1 orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı Balsarı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 - 5 dal dereotu
Süslemek için,
  • 1 adet kırmızı soğan

Yapılışı :

Derin bir tencerenin içine yıkadığımız kuru baklaları alalım. İri doğradığımız soğanı da ekleyelim. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edip iyice yumuşayana kadar pişirelim. Pişen baklanın içine zeytinyağı, toz şeker ve tuzu ekleyip blendırdan geçirelim. İçine ince ince kıydığımız dereotunu ekleyip homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım. İster benim servis ettiğim gibi ılık, isterseniz de bir kaba döküp dolapta soğuttuktan sonra ters çevirip servis edin. Üzerini de kırmızı soğan ve zeytinyağı ile süslemeyi de sakın sakın unutmayın :))

Afiyetler olsun.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...