Merhabalar herkese,
Bu hafta pazarda o kadar güzel çilekler vardı ki dayanamayıp aldım. Biraz da fazla alınca ne yapsam ne yapsam diye bir düşünce aldı mı beni :)) Şöyle hem kreması olsun hem de çilekli olsun derken hemen çilekli tart kek yapmak geldi aklıma. Görüntüsü bile insanın içini açıyor. Fotoğraflarını zevkle çektim. Çok lezzetli ama bir o kadar da hafif. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz. Bu arada deneyip bana fotoğraf atanları instagramda storyde paylaşıyorum bunu da bi hatırlatayım dedim :)))
Haydi hep birlikte Çilekli Tart Kek tarifime bir göz atalım,
Malzemeler :
- 2 adet yumurta
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı tepeleme un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bir çimdik tuz
Kreması için,
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
- 2 paket vanilya
Süsleme için,
- Çilek
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
Yumurtayı ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpalım. Süt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edelim. En son elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım. Tart kalıbımız yağlayıp unlayalım. Harcımızı kalıbın içine alalım. İlk 15 dk. 180 C daha sonra 150 C üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Diğer tarafta kremayı hazırlamak için bir tencerenin içine vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeleri alıp iyice çırpalım. Ocağın üstüne alıp karıştıra karıştıra pişirelim. Krema göz göz olunca içine vanilyayı ekleyip karıştıralım. Muhallebimizi soğumaya bırakalım. İyice ılınan muhallebiye toz krem şantiyi ekleyip mikser ile çırpalım. Tamamen pürüzsüz ve homojen bir kıvamı olmalı. Tartımızı servis tabağına ters çevirerek çıkaralım. Tartımızın çukur kısmına kremamızı alıp spatula yardımıyla eşit olacak şekilde yayalım. Üzerini çilek ve hindistan cevizi ile süsleyelim. Buzdolabında 1 - 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyetler Olsun...:)
Güzel görünüyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSil