Tavuklu pilav sevmeyen var mı ? Tavuklu pilav sevilmez mi Selda dediğinizi duyar gibiyim. Bizim evde de kızım bayılır tavuklu pilava. Pilav arpa şehriyesiz ve tel tel olacak tavuklar tam kıvamında pişmiş ve pilavın lezzetine lezzet katacak. Aslında tavuklu pilava bizim milli yemeğimiz desek hiç abartmış olmayız herhalde. Özel günlerin menülerinde mutlaka yer alır. Yanında buz gibi bir ayran da olursa değmeyin keyfine :)) Bu lezzetli tavuklu pilavı hazırlarken Mutfagimorganikizmir ürünlerinden organik baldo pirinç ve organik tavuk kullandım. Tabii ki lezzet tahmin edeceğiniz gibi ikiye katlandı. Sizler de kendilerine internet sayfaları üzerinden ulaşabilir istediğiniz ürünlerden sipariş verebilirsiniz.
Ben şimdi sizleri hiç bekletmeden hemen tavuklu pilav tarifim ile başbaşa bırakıyorum,
Malzemeler :
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Üzeri için,
- Haşlanmış didiklenmiş tavuk
Yapılışı :
Pirincimizi bi kabın içine alıp üzerine 1 çorba kaşığı tuz ekleyelim. Kaynamış suyumuzu pirincimizin üstütü örtecek kadar ekleyelim. Yaklaşık 45 dk. pirincimizi kabartalım. Tavuğumuzu düdüklü tencereye alalım üzerine yeteri kadar su ekleyelim. Bir adet büyük boy soğan ve 5 - 6 adet tane beyaz biber ekleyelim. Bu şekilde 25 - 30 dk. pişirelim. Kabaran pirincimizi süzelim. Tenceremizin içine sıvı yağ ve tereyağını alalım. İçine süzdüğümüz pirinçleri de ilave edip pirinçler şefaflaşıncaya kadar kavuralım. Üzerine tavuk suyumuzu ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakalım. Yaklşık 20 dk. sonra bi kontrol edelim pilav hafif dibini tutmuş gibi ise olmuş demektir altını kapatıp demlenmeye bırakalım. Bu arada haşlanan tavuklarımızı iri olacak şekilde didikleyelim. Bi kabın içine önce didiklediğimiz tavuktan bir miktar alalım üzerine pilavdan ekleyip iyice bastırarak yerleştirelim. Servis tabağına ters çevirerek servis edelim.
Afiyet şifa olsun :))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder