Yaz sıcakları iyiden iyiye bastırdı. Bir yandan sıcaklar, bir yandan pandemi bizleri oldukça zorluyor. Kızım bu sene bir de LGS sınavına girdi. Sınav sonuçlarımız geçtiğimiz günlerde belli oldu. Çok şükür sonuçlarımız iyi sanırım prenses istediği okula girecek. Ne değişik günlerden geçiyoruz bakalım okullar açılacak mı diye de düşünüp duruyoruz. Her şeyin hayırlısı tabii sağlığımız yerinde olsun gerisi zaten bir şekilde halloluyor. İşte biz de durumlar böyle :))
Gelelim Çeşmi Nigar Çorbasının tarifine. Osmanlı' dan günümüze gelebilmiş nefis bir çorba. Hep aynı çorbaları yapıyorum değişik bir tarif arıyorum diyorsanız bu tarif tam size göre. Mercimek çorbası seviyorsanız mutlaka bu çorbaya da bi şans verin derim. Çorbamı hazırlarken Mufagimorganikizmir den gelen organik kırmızı mercimeği kullandım. Lezzeti tahmin edeceğiniz gibi muhteşem oldu. Bence en kısa zamanda sizler de deneyin. Deneyip fotoğraf paylaşanları instagram storylerimde paylaşıyorum bilginiz olsun efendim :)
Hemen sizleri çok daha fazla bekletmeden geçiyorum Çeşmi Nigar Çorbamın tarifine,
Malzemeler :
- 2 çay bardağı kırmızı mercimek
- 3 çorba kaşığı un
- 1 adet orta boy soğan
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Değirmen tuz
- Değirmen beyaz biber
- 4 - 5 su bardağı tavuk suyu veya sebze suyu
Terbiyesi için,
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 limonun suyu
Yapılışı :
Soğanı ince olacak şekilde küp küp doğrayalım. Derin bir tencerenin içine soğanı ve zeytinyağını alalım. Biraz kavurduktan sonra un ve tereyağını ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavuralım. yıkayıp süzdüğümüz kırmızı mercimeği ilave edelim. Biraz kavurduktan sonra tavuk suyunu, değirmen tuz ve değirmen beyaz biberini ekleyelim. Ocağımızın altını kısıp çorbamızı kaynamaya bırakalım. Mercimekler çatlayıp iyice pişinceye kadar kaynatalım. Diğer tarafta yumurta ve limonu iyice çırpalım. Çorbamızı ocaktan alıp içine sütü ekleyelim. Daha sonra terbiyenin içine bir kepçe çorbadan alıp alıştıralım ve terbiyesini ekleyelim. Çorbamızı blenderdan geçirelim. Sonra tekrar ocağın üstüne alıp bir iki taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım. Ve çeşmi nigar çorbamız artık servise hazır.
Afiyetler Olsun...:))))
Farklı bir tarifmiş. Sebze çorbalarında sütü severim... Mercimekte nasıl olur hayal edemedim. Denemek lazım
YanıtlaSil