15 Şubat 2022 Salı

El Açması Börek Tadında Çıtır Börek

Herkese kocaman bir merhaba,

Bugün nefis bir börek tarifi ile geldim karşınıza. Geçtiğimiz sömestr tatilinde kızım online kış okuluna katıldı. Tüm ev halkı evde olunca da ben mutfaktan çıkamaz oldum. Benden en çok istenenler  listesinde börek birinci sırada idi 😄 Hele bir de el açması tadında çıtır çıtır olunca tadına doyamadılar. İnstagram storylerimde böreği paylaşınca DM kutum tarif isteyenlerle doldu taştı. Ben sunum fotosu çekemeden börek bitti gitti 🙈 Ama ben sizi hiç üzermiyim elimdeki fotolarla tarifi hemen paylaşayım dedim. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.

Şimdi sizleri hiç bekletmeden hemen tarife geçiyorum,






Malzemeler :

  • 6 adet yufka 
İç harcı,
  • Tulum loru
  • Ispanak
  • Tuz
  • Değirmen karabiber
  • Ayçiçek yağı

Börek sosu,
  • 1 çay bardağı maden suyu 
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı 
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • Tuz
Üzeri için,
  • Susam

Yapılışı :

Öncelikle ıspanakları yıkayıp ince ince doğrayalım. ( Ispanak çok fazla olmasın yaklaşık 250 gr ıspanak işi görür. ) Bir kabın içine ıspanakları, tulum lorunu, ayçiçek yağını, tuz ve karabiberini ekleyip karıştıralım. Diğer tarafta yufkalarımızı tezgahın üstüne alıp 2' ye keselim. D şeklinde olan yufkanın üzerine sos sürelim. İç harçtan her tarafına gelecek şekilde - çok olmasın - yufkanın her yerine dağıtalım. Geniş yerinden başlayarak sıkı olmayacak şekilde saralım. Yağladığımız fırın tepsisine böreğimizi kendi etrafında sararak yerleştirelim. Yufka bitene kadar aynı işleme devam edelim.  En son sosumuzdan böreğimizin üzerine sürüp susam serpelim. 180 C önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan böreğimizi ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip servis edelim.


Afiyet şifa olsun 🥰









   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...