Öncelikle Hayırlı Cumalar diliyorum sizlere.
Bugün ilginç bir tarif var sırada. Adını bir rivayete göre İtalyan ressam Vittore Carpaccio' dan alan, carpaccio genelde çiğ et ile yapılır. Günümüzde sebze ve meyvelerle yapılan değişik reçetelerde görmek mümkün.
Ben zaten bildiğiniz üzere sürekli değişik tarifler denemeyi çok severim. Kara kaplı defterimde uzun zamandır yapılmayı bekliyordu. Artık zamanı geldi dedim ve bu enfes lezzeti hazırladım. Yemekte arkadaşlarımız vardı. Hepsinden tam not aldı. Ar-ge çalışmalarına devam. Önümüzdeki günlerde değişik sebzelerle versiyonlarını yapmayı planlıyorum. Beni takip etmeye devam edin canlarım....:))
Ben sosunda beyaz şarap kullandım. Ama siz ilave etmeyebilirsiniz...
Ve geçelim artık inanılmaz lezzetli tarifime,
Malzemeler :
- 2 orta boy turp
- 2 - 3 dal maydanoz
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı beyaz şarap
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Maydanoz
Yapılışı :
Turpları güzelce yıkayalım. Baş ve uç kısımlarını alalım. Soymadan çok ince olacak şekilde dilimleyelim. Diğer tarafta bir kabın içine zeytinyağı, limon suyu, elma sirkesi, beyaz şarap, rendelediğimiz sarımsak ve tuzu alıp iyice çırpalım. Turpları servis tabağına alalım. Sosu üzerine gezdirelim. Üzerine ince kıydığımız maydanozları serpelim. Buzdolabında en az 5 - 6 saat bekletip servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Turp inanılmaz faydalı özellikle kışın kıymetini bilmek gerek. Elinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Aynen öyle turp çok faydalı onun için fazlaca tüketmek lazım...:))
SilSevgiler,
Ooof öğle yemeği vakti olsa da yesek :))
YanıtlaSilKeşke ikram edebilseydim...:))
Silzamanı iken denemek lazım.görüntü muhteşem.elinize saglık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Mutlaka deneyin çok lezzetli oluyor...:))
SilSevgiler,
Canım benim ellerine sağlık. Yine döktürmüşsün. Tablo gibi vallahi bakmaya kıyamadım. Çok beğendim hem pratik hem lezzetli olmuş daha ne olsun. Zaten sen yaparsın da güzel olmaz mı...:))))))) Afiyet şeker olsun canımcım...Seni seven **** BUSE ****
YanıtlaSilGüzel sözlerin için çok teşekkür ederim Buseciğim. Mutlaka denemelisin canım çok lezzetli oluyor hem de çok pratik. Ben de seni çok seviyorum canım...:)) Sevgilerimle,
Sildeğişik bir tarif
YanıtlaSilTeşekkür ederim Ayşe Hanım. Hem değişik hem de çok lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin. Sevgiler,
SilOH NE GÜZEL.. Süpersin canım. fotolarında harika. ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Nursevin ablacım..Beğendiğine çok sevindim...Sevgilerimle,
SilGüzel ve degisik bir turp sunumu olmus , ellerinize saglik
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...Sevgilerimle,
Silturp hakkettiği değeri göremiyor bizde... denenecekler listesine alınmıştır, teşekkürler
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Mutlaka deneyin turp hiç bu kadar lezzetli olmamıştı...:))
SilSevgilerimle,
ellerine sağlık sunum 10 numara olmuş :))))
YanıtlaSilTeşekkürler canım....Sevgiler,
Silellerine sağlık canım,gerçekten çok şık bir sunum olmuş.
YanıtlaSilŞuleciğim çok teşekkür ederim canım...Sevgiler,
SilNefis görünüyor, benimde bir kabak carpaccio tarifim vardı senin tarif sayesinde hatırladım :)) bazen ne yaptı unutuyor insan,
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık sevgiler
Çok teşekkür ederim. Benim de var kabak carpaccio tarifim... Pek yakında yayında. Sizinkini de merakla bekliyorum...Sevgiler,
SilEllerine sağlık canım.. Çok lezzetli ve şık görünüyor..:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim Oyacım...Sevgiler,
SilEllerinize sağlık bu güzel resim sayesinde turp yemeyen bile turp yemek ister canım çekti pek severim :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Nefis bir lezzet...Sevgiler,
SilEllerine sağlık tatlim…
YanıtlaSilGörsele bayıldım harika…
Sevgilerimle Seldam hamaratım benim...
Emelcim canım benim çok teşekkür ederim. Kocaman sevgilerimi gönderiyorum sana...:)))
SilSeldacim ne kadar şık bir sunum olmus. Turp bana hic bu kadar cazip gorunmemisti. Ustelik pratik de. Ellerine saglik canim. Sevgiler
YanıtlaSilArzucuğum güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Çok pratik mutlaka dene...:))) Sevgiler,
SilDün bir arkadaşla sohbet ettik turp üzerine. Ben turpun her türlü salatasını ve kendisini direkt olarak yemeyi çok seviyorum özellikle kırmızı turpun. kız hiç yemiyormuş. Çok şaşırdım. Sunum ve her türlü nefis görünüyor. Ben alkol tüketmiyorum. Kullanmasak tadı bozulur mu canım merak ettim. Ellerine sağlık. Nefis nefissss. :) <3
YanıtlaSilYağmurcum çok teşekkür ederim canım. Alkol kullanmıyorsan eğer ilave etmeyebilirsin. Öyle de harika. Sevgilerimi gönderiyorum sana....:))))
SilEllerinize sağlık turp çok faydalı denemem gerekiyor en kısa sürede, görüntü zaten çok şık.:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Mutlaka deneyin çok lezzetli oluyor...Sevgiler,
SilTurp sevmeyen biri olarak şu görüntü beni çekti açıp tarife baktım gerçekten mükemmel gözüküyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler....Sevgiler,
SilBen de bir kabak carpaccio tarif var denemek kısmet olmadı,şimdi sen de görünce aklıma geldi..Görüntü ye beni diyor ellerine sağlık ..Sevgiler..
YanıtlaSilArzucuğum çok teşekkür ederim canım. Bende de var kabak carpaccio tarifi. Yayınlanmayı bekliyor. Senin tarifini de bekliyorum....Sevgiler,
Silellerine sğlık canım, ilk kez Dilek ablada görmüştüm ben de nefis görünüyor..
YanıtlaSilTurbu eşim çok sever sanırım yaparsam da sevinir :)
sevgiler..
Çok teşekkür ederim Denizcim. Mutlaka denemelisin o zaman...Sevgiler,
SilAaaaa çok hoş bir görüntü,bayıldım.Bunu yapıcam,ailecek turbu çok severiz.Sevgilerimle....
YanıtlaSil