18 Ağustos 2014 Pazartesi

Kabak Kalye

Herkese kocaman bir merhaba,

Yine yeni bir haftaya başladık. İnşallah güzel haberler alacağımız bir hafta olur hepimiz için...:))

Bizim evde kabağın her hali sevilir. Beni en çok da kızımın sevmesi mutlu ediyor. Hep konuşuruz ya çocuklar sebze yemiyor diye. Benim kızım da tam bir sebze delisi. Hal böyle olunca bizde dönüşümlü olarak sebzeler eksik olmaz soframızdan. Kabak kalye de nefis bir lezzet. Bildiğimiz zeytinyağlı kabak yemeğine bir alternatif. İçinde pirinç olmasından dolayı daha da besleyici...Eğer hala denemediyseniz mutlaka deneyin derim ben.

Evet lafı fazla uzatmayalım geçelim kabak kalyenin tarifine,










Malzemeler :

  • 1 kg kabak
  • 1 iri boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 küçük boy kahve fincanı pirinç
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı toz nane
  • 1 adet küp şeker
  • Tuz



Yapılışı :

Kabakları yıkayalım ve kazıyalım. Uzunlamasına ortadan ikiye kestiğimiz kabakları yarım ay şeklinde doğrayalım. Kalın olmaması çin özen gösterelim. Soğanı küp küp doğrayalım. Geniş bir tencerenin içine soğanları ve ince kıydığımız sarımsakları alalım. Zeytinyağını ekleyip kavurmaya başlayalım. Daha sonra domates püresi ve biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim. Kabakları da ilave edelim. En son küp şeker, tuz ve toz naneyi de ekleyip 1 kahve fincanı sıcak su ekleyip ocağın altını açalım. Yemek kaynamaya başladığında ocağın altını kısalım. Arada bir kontrol ederek, pirinçler ve kabak yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ve kabak kalyemiz artık servise hazır.


Afiyet Olsun...



Not :
Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Eğer isterseniz yemek piştikten sonra ince ince kıydığınız dereotu serpebilirsiniz.












6 yorum:

  1. bende tam evde kabakla ne yapsam diye düşünüyordum deneyeceğim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Esracığım. Mutlaka dene çok lezzetli oluyor. Sevgiler,

      Sil
  2. kabakla pek aram yok ama denemekte yarar var g +

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Susamçörekotu' m mutlaka dene. Çok hafif ve lezzetli oluyor. Sevgilerimle,

      Sil
  3. Canım benim ellerine sağlık. Benim de annem arada bir yapar. Biz de severiz. Nefis görünüyor. Bitanem çok öptüm seni....:-))
    Seni çok seven *** BUSE ***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Buseciğim. Beğendiğine çok sevindim. Öptüm canım...:))))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...