5 Haziran 2015 Cuma

Kekik Turşusu -1

Herkese kocaman bir merhaba,

Öncelikle herkese hayırlı ve bereketli cumalar diliyorum.

Kendi ellerimle topladığım kekiklerim çok olunca böyle bir saklama yöntemi geliştirdim. Sonuç mükemmel oldu. Bu haliyle hem sabah kahvaltılarınızda servis edebilirsiniz, hem de salatalara ilave edebilirsiniz. Kekiğe zeytinyağının verdiği lezzet inanılmaz. Eğer sizler de benim gibi bir kekik sever iseniz mutlaka deneyin derim ben...:) Önümüzdeki günlerde kekik turşumun 2. versiyonunu paylaşıcam. Takipte kalın....:-)))

Haydi hep birlikte enfes kekik turşumuzun yapımına bir göz atalım.





Malzemeler :
  • Taze kekik
  • Zeytinyağı


Yapılışı :

Kekikleri bol suda güzelce yıkayalım. Sert dalları ayıklayalım. Steril edilmiş cam bir kavanoza kekiklerimizi yerleştirelim. Kavanoz dolana kadar devam edelim. Kavanozu ağzına kadar zeytinyağı dolduralım. Ve sıkıca kapatalım. 10 - 15 gün sonra kekik turşumuz hazır olacak. Kekik turşumuzu istediğimiz kadar bir tabağa çıkartalım. Üzerine limon suyu ve tuz ekleyip kahvaltılarda servis edelim.


Afiyetler Olsun.



Not :
Ayrıca yemeklerinizde kullanabileceğiniz kekikli zeytinyağı da her daim elinizin altında olacak...:)













10 yorum:

  1. Muhteşem, kahvaltıda yanına biraz peynirle yemesi ne de güzel olur. Elinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Selda hanım bu güzel lezzet önerisi için çok teşekkür ediyorum. Benim sizin gibi kekik toplama şansım yok ama ben de pazarlardan bulmaya çalışıcam. İlk fırsatta da deniycem. Sizi severek takip ediyorum.
    Emeklerinize sağlık siteniz bir harika. Ankaradan kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.
    Semra Taşkıran

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semra hanımcım güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. İnşallah siz de deneyebilirsiniz. Nefis bir lezzet. İzmir' den Ankara' ya kocaman sevgiler,

      Sil
  3. O kavanozun kapağını açtığımı düşündüm de bir an..:) muhteşem...Çok da pratikmiş.. Şimdi geriye bir tek taptaze kekik bulmak kaldı...:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle gerçekten çok pratik ve de çok lezzetli. Deneyip beğeneceğinizi ümit ediyorum. Sevgiler,

      Sil
  4. Taze kekik bu sıralar bolcca var canm, hemen yapayım ben de , eline sağlık..selamlar

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.

    Kadınlarımız yapar, bizler yeriz. Efendim, elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Zeytinyağı ile beslenen kekik turşusunun neden önceden değil de servis edileceği zaman limonlanması ve tuzlanması gerektiğindeki sırrı, mutfakta sınıfta kaldığım için çözemedim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey çok teşekkür ediyorum. Kekiğin limon ve tuz ilavesi yapılmasının nedeni daha yenilebilir hale getirmek. Bir nevi lezzetlendirmek.
      Sevgilerimle,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...