22 Şubat 2016 Pazartesi

Yoğurtlu Buğday Çorbası

Herkese kocaman bir merhaba,

Havalar yine soğudu İzmir' de. Alışmıştık her yerde bir bahar havası. Ağaçlar çiçek bile açtı. Hal böyle olunca bir anda soğuyan havaya adapte olmak pek zor oluyor. Tam böyle soğuk havalar için nefis bir çorba tarifim var. Benim buzluğumda haşlanmış buğdayım hep olur. Size de tavsiye ederim bu şekilde çorbaların pişme süresi kısalıyor. Her daim elinizin altında oluyor. Nanenin zeytin yağında kavrulması çorbaya nefis bir lezzet katıyor. Bizim ev halkı bayıldı...:) Şiddetle sizlere de tavsiye ediyorum. Umarım dener ve beğenirsiniz.

Haydi nefis yoğurtlu buğday çorbamın tarifine bir göz atalım,






Malzemeler :


  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yeterince tavuk suyu
  • Tuz 


Üzeri için,

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Toz nane
  • Acı pul biber

Yapılışı :

Geniş bir tencerenin içine tavuk suyunu ve haşladığımız buğdayları alalım. Kaynamaya bırakalım. Diğer tarafta yoğurt, yumurta sarısı ve unu iyice çırpalım. Çorbanın suyundan alıp yoğurt karışımına ekleyip alıştıralım. Daha sonra yoğurt karışımını çorbanın içine karıştıra karıştıra ilave edelim .Sos tavasında tereyağı ve zeytinyağını kızdıralım. İçine toz naneyi ve acı pul biberi ekleyip karıştıralım. Daha sonra sosumuzu çorbamıza ilave edip karıştıralım. En son tuzumuzu da ekleyip çorbamızın altını kapatalım. Artık yoğurtlu buğday çorbamız servise hazır.

Afiyet Olsun.







1 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlıık :)

    http://mutfaktakisen.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...